Петокласник развълнува пътуващите в автобус № 36 рано тази сутрин. Малчуганът тръгнал за първия учебен ден с букет в ръка и раница на гърба, но като се качил в автобуса, разбрал, че е загубил портмонето си.

„Момчето започна да рови притеснено в чантата си и да бърка по джобовете си. Изчерви се целият и се разтрепери. Попитахме го какво има, а той обясни, че не може да намери парите си”, разказва читателка на TrafficNews.bg, която е пътувала в същия автобус.

За щастие на момчето около него стояли няколко жени, които веднага се притекли на помощ и платили билета му.  Една от тях дори му подала 5 лева, за да не остава без пари на първия учебен ден.

Момченцето казало, че не иска и ще се прибере пеша от училище. Разказало, че сутринта майка му му дала 10 лева, но чантата му била отворена и явно са паднали.

През това време продължило да рови, а околните опитали да го успокоят.

„Нито едно дете не трябва да отива притеснено на първия учебен ден”, казала една от жените и му подала 10 лева. „Ето все едно не си ги загубил”, добавила тя.

Детето благодарило на жената, но отново не взело парите.  Малко след това намерило и изгубената банкнота в чантата си.

„Много съм притеснен, защото за пръв път отивам на първия учебен ден без мама. Винаги е идвала с мен. В двора на училище има много хора и не знам дали ще намеря моя клас”,  разказало момчето след щастливата развръзка.

Той продължил да си говори с жените, които се насъбрали около него, а те да го успокояват. И така малчуганът припомнил на пълния автобус с хора трепета от първия учебен ден…

ТrafficNews.bg