Обрат? Иван Тотев изглежда все още в играта за трети мандат като кмет

Досега лидерът на ГЕРБ не си е направил отвод, номинацията му ще бъде разглеждана от Изпълнителната комисия

Пловдив
24.07.2019 14:00 6952 6
Обрат? Иван Тотев изглежда все още в играта за трети мандат като кмет

Възможно ли е Иван Тотев да промени мнението си и да се включи в надпреварата за нов кметски мандат? Тази хипотеза става все по-обсъждана, предвид развоя на районните събрания, които издигат кандидатурите на ГЕРБ в Пловдив. 

Досега градоначалникът не се е появил на нито едно събрание на партийните конференции, като пропусна дори това в неговия район "Източен". Когато заяви публичния си отказ от трети мандат, Тотев каза, че не може да присъства на всички събрания, тъй като са по две в един и същи час. 

Всички очакваха Тотев да се появи в хотел "Империал" на конференцията в "Източен", където той членува. Липсата му обаче засили ентусиазма на членовете, че все още има надежда за негов трети мандат. На събранията логичното се случи и заваляха номинации за Тотев за нов мандат, а единствено в район "Северен" името му не срещна голяма подкрепа.
Партийните лидери в другите три района издигнаха именно Тотев, а пламенна реч в полза на кмета дръпна депутатът Атанас Ташков. Той е от най-близките на градоначалника, като неслучайно обърна внимание, че отводи се правят на събранията, а той до този момент не е направил такъв. 

Какво означава това? 

При тази ситуация към Изпълнителната комися на ГЕРБ ще стигне и името на Иван Тотев сред потенциалните кандидати за кмет. Странното поведение на кмета, още повече засилва тезата, че  публичния му отказ от трети мандат не е изцяло негово решение. Съмнение буди и факта, че той не бе последователен в действията си, като така и не спази процедурата за отвод, поне до този момент.
Това говори, че все пак местният лидер на ГЕРБ има на какво да се надява, или има нещо, което е скрито от широката публика. 
Неведнъж Тотев е изтъквал, че личните желания нямат значение в ГЕРБ, когато се говори за толкова важни дела като управлението на държавните и общински структури. Това винаги е оставяло "отворена врата" за всякакви изненади, които са се случвали в последните години. 
След първите четири събрания, имената, които се очертават като фаворити са Здравко Димитров, Георги Стаменов и Костадин Димитров заедно с Иван Тотев. Днес са събранията на структурите на "Западен" и "Тракия", които са сред най-приближените до Тотев. Дали той е чакал до последното събрание да си направи отвод, или все още е в играта - ще разберем тази вечер.
 
Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
6 Коментара
Сортирай по
коментар

Праведен 09:56, 27.07.2019

Поведението на Маминия Ваньо е като на женско момче. Може , ама не съвсем , сигурно но не със сигурност. Това поведение показва комплекси, арогантност , страх и неразбиране. Дано пловдивчани мислят освен със сърцата си , но и с разум на 27октомври

Oтговора0
коментар

Справедливост 14:10, 26.07.2019

То крадлив,страхлив,насран мегабандит като Мамин и шайката му назначени „маши”в ОП-тата и все администрация,крадящи за него и с него,може ли да имат капка съвест и чест?Не!!!Нека не си дава отвода,не сме си и помисляли,че има достойнство-непознати термини за престъпник като него!!Ще му го подадем ние-от раз..в деня!!!Ще изчезне от лицето на града и...на топло..,където му е мястото,заедно с всичките му калинки!!

Oтговора0
коментар

Българина е тъпо животно! 14:55, 26.07.2019

Ако бяхме общество, нямаше Тотката, да се разхожда така спокойно по улицата!

Oтговора0
коментар

Факти 08:26, 25.07.2019

Няма как Ташкови да не лобират пламенно за кмета! Милиони, милиони получиха с негово съдействие. Янето още преди години се опита да внесе въпрос в Парламента за схемите им, но удари на камък! Така че, докато полиция и прокуратура не се заемат с този кръг - няма оправяне!

Oтговора0
коментар

korleone 08:56, 25.07.2019

В-к 24 часа,партийния в-к на ГЕРБ забраниха коментарите на четящите към властващите,явно не искат да им се уронва нещото ,което за съжаление не притежават,прави чест на Трафик,че човек може да изкаже гражданската си позиция,и така ....Тотев е крадец ,и то в огромен мащаб,признат е за най-крадливия кмет на България...назначете си го,хак ви е !!!

Oтговора0
коментар

Иван 14:47, 24.07.2019

Ако този измекяр опита за трети път ще ми падне пердето и ще гласувам за комунягите. Просто този феодал вече не знае къде се намира.

Oтговора1
коментар

Спокс

Спокойно, няма как. Бойко ще разпусне ГЕРБ-Пловдив, ако са толкова глупави пак Тотев да издигнат.

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина