Отново велоалеята на Гребната предизвика спор между колоездачите и пешеходците. Голяма част от пешеходците продължават да ходят по велоалите, въпреки че има място и за тях. Което притеснява колоездачите, а преди ден предизвика и инцидент. Това сигнализира читател на TrafficNews.bg, който е и потърпевш.

Младото момче е правило поредната си тренировка на канала. Докато си карал велосипеда, трима мъже пък се разхождали именно по велоалеята. Той сигнализирал със звънец, но пешеходците не се помръднали.

„Карах бързо, признавам, но сигнализирах за присъствието си. И преди се е случвало и хората напускат алеята”, разказва младежът.

Не и този път. Разхождащите не отразили колоездача. Момчето набило спирачки и за да не ги удари, се сурнал с колелото. Той паднал и се наранил сериозно. Слава богу, е нямал счупване по крака и ръката. Колелото също е пострадало - изкривена гума и рамка.

След като се озовал на земята, тримата най-нагло започнали да му викат: „Къде гледаш, бе”.

Това агресирало младия мъж, но болката от удара била по-силна от желанието за разпра. Пешеходците продължили по пътя си, без дори да додадат ръка на падналия пловдивчанин. Спортуващи били тези, които помогнали.

„Това е място за колелета. Днес съм аз, утре може да е дете и да падне в канала. Възмутен съм от липсата на култура от страна на хората. Тримата не са прецедент. Постоянно се сблъсквам с такива, търпелив съм, толерантен, но днес това преля чашата. Хора, моля ви, съобразявайте се с нас - колоездачите”, коментира читателят ни.