Развълнувана майка отправи трогателен призив към всички бивши и настоящи абитуриенти да се обединят и да помогнат на семейството на загиналия полицай, който бе пометен от джип преди няколко дни по време на изпълнение на служебния си дълг. Ето прочувствените думи, които майката ни написа, а ние предаваме без редакторска намеса:

УСМИВКАТА Е ЦВЕТЕ! ЦВЕТЯТА СА ДЕЦАТА!

ЗДРАВЕЙТЕ, ТРАФИКАНТИ НА НОВИНИ!

Пише Ви една майка на абитуриентка потресена от случващото се по пътищата на Пловдив. В деня в който родителите на учениците от 12 клас  трескаво се подготвят за изпращането на децата си от училище, две деца изпращат своя татко завинаги….

13 МАЙ – ФАТАЛЕН КРАЙ НА ЕДИН ПОЛИЦАЙ

Нека всички се обединим под каузата: УСМИВКИ НА ДЕЦА, ВМЕСТО ЦВЕТЯ! Нека всички роднини, приятели, познати и гости на абитуриенти вместо цветя да дарят сумата на децата / Мария на 13 г. и Кристиян на 6 г./ на трагично загиналия при изпълнение на служебния си дълг полицай на КАТ Дилян Палазов. Със събраната сума да се закупят подаръци на децата за 1 юни – деня на детето и да се използват за техните потребности за новата учебна година. Надявам се, че в инициативата да се включат и фирми, които да подпомогнат децата в образованието или спорта.

ДА СЕ ОБЕДИНИМ И СПРЕМ ВОЙНАТА НА ПЪТЯ, ЗАЩОТО ТАМ НЯМА ПОБЕДИТЕЛИ, ТАМ ВСИЧКИ СА ПОБЕДЕНИ!

Нека бъдем разумни и толерантни на пътя, защото живота е само един миг! Нека парите за цветята да стигнат до децата и усмивки да имат по лицата. Нека бъдем по-добри, защото който търси добро – намира добро! Ние, нашите роднини и приятели заставаме зад тази инициатива и на абитуриентския бал на дъщеря ни всички казваме: НА БАНКЕТ БЕЗ БУКЕТ В ИМЕТО НА ДЕЦАТА! Децата на трагично загиналия полицай от КАТ са нашите деца и нека всички заедно ги зарадваме за 1 юни! Всеки абитуриент, който желае може да направи кутия за дарения на своя бал и след това да преведе събраната сума по сметката на майката на двете деца г-жа Палазова, посочена в медиите. Нека всички бивши и настоящи абитуриенти да помогнем на децата и тяхната майка, които точно в този момент имат нужда от нашата помощ и  внимание!

ДА ДАРИМ ОТ СЪРЦЕ, ЗА УСМИВКИ НА ДЕТСКОТО ЛИЦЕ!