Прокурорски син пребива хора по улиците на Перник., а  "оператор" снима "подвизите" му.  Синът на кмета на Панагюрище  изпраща ужасяващи заплахи на хора в интернет, напада полицаи, нарушава законите. И двамата обаче са недосегаеми. Правосъдието за тях е досадна подробност, те не дължат обяснение нито на властите, нито на обществото.  Минават през всичко и всички, вилнеят безнаказано.

За издевателствата им има доказателства, свидетелства, записи. Но те очевидно не са достатъчни за разследващите. Вместо 18-годишният Васил Михайлов, син на служител на държавното обвинение, да бъде в ареста, той дава интервюта по телевизиите , като арогантно обяснява на журналистите, че видеозаписът не е доказателство в съда. Младежът очевидно е наясно с правата си, но не и със задълженията си. Баща му вероятно е успял да го запознае с всички възможности за заобикаляне на закона, след като след серия побои и 23 обвинения, синчето да дава интервюта, а не показания.

А най- големият парадокс в ситуацията е, че кметът на Перник Станислав Владимиров заявява, че ще излезе на протест заедно с жителите на града. Което всъщност е пълен нонсенс.  Цялата изпълнителна власт на един средно голям български град не може да справи с един негодник, а  кметът излиза на протест.

Протести преди месец имаше и срещу панагюреца Иван Белишки, който заплашва свои съграждани в социалните мрежи, плаши, че ще реже децата им на парчета и ще ги пали.  В този протест кметът на Панагюрище не се включи, тъй като по стечение на обстоятелствата той е баща на младия мъж.

След като Иван Белишки бе задържан под стража за нанасяне на лека телесна повреда на полицай, баща му определи ареста на сина си като политическа провокация и обвини полицията в насилие, тъй като по време на задържането Белишки е бил съборен на земята.

Дано бащата на Михайлов да не реши, че е жертва на съдебната реформа.

Междувременно, очевидно притиснати от вълната на недоволство, която се надигна в страната, пернишката полиция най- накрая се е задействала и е задържала Михайлов. Предстои да разберем дали ще остане зад решетките.

Спецакция в Перник! Задържаха прокурорския синСрещу него са образувани 3 досъдебни производства

За съжаление негодници като Михайлов и Белишки са обичайно явление във  много малки градове и села в България. Но повечето от потърпевшите или се страхуват да се оплачат или полиция и магистрати се правят, че проблема не съществува. Докато въпросният негодник не прекрачи границата, убивайки някого. Но тогава вече е късно.  И остават само интервютата с близките на жертвата.