Специализирана полицейска операция се провежда на територията на Перник. Задържан е синът на прокурор от града, съобщиха от полицията. 18-годишният младеж е заподозрян за побоя над 61-годишния бивш футболист от “Миньор” Перник Румен Андонов. Сигнали за нападения от страна на Васил Михайлов са подавани и преди това. Срещу него са образувани 3 досъдебни производства. В специализираната полицейска операция участват служители на ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, ОДМВР-Перник и ГДНП. Кметът на Перник Станислав Владимиров призова органите на реда да вземат спешни мерки за безопасността на града и да убедят хората, че са защитени.

Син на пернишки прокурор вилнее в града! Бие и снима всички наредИнституциите - пас, докато Михайлов безчинства

Целта на стартиралата полицейската операция е установяване, задържане и профилактика на лица от активния криминален контингент, набиране на информация за подготвяни или извършени престъпления от общ характер или нарушения на обществения ред на територията на града, както и гарантиране на сигурността на жителите, съобщават от МВР.

Кметът на Перник излиза на протест срещу изстъпленията на прокурорския синПричината е, че местната полиция бездейства срещу агресията на Васил Михайлов

По повод случая от 11 юни на причинена средна телесна повреда, полицията уточнява, че на заподозрения 18-годишен младеж са образувани три досъдебни производства за различни провинения. На 12 май е образувано досъдебно производство за това, че на 9 април той е нанесъл побой на 24-годишен перничанин. В хода на първоначалните процесуално-следствени действия е получена информация за още три побоя с  негово участие - през месец ноември 2021 г. в заведение в района на дискотека в центъра на Перник, а през март 2022 г. - в близост до зала „Кракра“ в областния град. 

На 29 май е започнато друго досъдебно производство, след като, според данни до момента в пернишки ресторант, след възникнал побой, младежът е причинил средна телесна повреда на 51-годишен перничанин.

На помощ на пострадалия се притекъл негов приятел, който е произвел изстрел с въздушен пистолет, ранявайки 18-годишния в крака. При действията на място било установено, че младежът е държал нож в ръката си. 
Последният случай е от 11 юни, когато е получено съобщение от столично лечебно заведение за приет при тях 61-годишен перничанин с двустранно счупена челюст. Започнато е досъдебно производство, в хода на което е установено, че нападението е станало около 14.00 часа същия ден пред заведение в центъра на областния град, като на жертвата са  нанесени удари в областта на лицето. Като съпричастен е установен 18-годишнят Васил Михайлов, който е син на местния прокурор Бисер Михайлов.

Той е задържан на 12 юни, като по медицински причини, е освободен. В хода на разследването са разпитани петима души, приобщени са и записи от охранителни камери. 

Пребиха легенда на Миньор ПерникРумен Андонов е със счупена челюст и е настанен в столично лечебно заведение