Бившият член на Управителния съвет на Сдружение Ботев и голям привърженик на жълто-черните Любомир Костов пожела да изрази своята гледна точка към онова, което се случи с отбора на финала за Купата на България. Жълто-черните загубиха от градския съперник Локомотив с 0:1 и поражението продължава да боли, още повече, че канарчетата бяха далеч от познатия си порив. Любомир Костов отправя и някои въпроси към ръководството по повод случващото се в клуба. Ето неговото мнение:

Загубата на финала сложи кръст на един добър сезон и бе сериозен катаклизъм в историята на нашия клуб. Той обаче в известен смисъл бе предизвестен. И преди съм казвал, че освен стадион, е важно да имаме и отбор, който да поддържа публиката. Много градове имат стадиони, но нямат отбори. На този финал показахме, че сме в тройката по брой на привържениците. Само на този мач имахме повече фенове по трибуните от някои отбори за цял сезон. Публиката я има, любовта я има. Но дали имаме ръководство? Ние сме отборът на вечните отлагания. При нас се говори винаги в бъдеще време. Най-вече за стадиона – след 30 дни, след 45 дни, след 3 месеца и т. н. Колко години нямаме стадион?

Трябва да се каже какво се случи на този финал. Отборът излезе неподготвен и обезверен за тази среща. Това бе финалът не за тази година, а за години наред, а ние подходихме изключително несериозно. Каква е причината – треньорски грешки, грешки на футболистите, други причини? Ние не ги знаем, но нека да бъдат изречени. Всички обективни предпоставки бяха в наша полза. Каза се, че ще има промени, които ще се обявят след 15 дни. Пак отсрочки! Защо след 15 дни? Кой взима решенията в този отбор? Собственикът ли- кой всъщност е той? Какво искаме да направим със стадиона? Ботев ще има стадион, когато се разберат кой какво ще получи за него и от него. Чакат се пари от външно финансиране. След това кой ще се ползва от приходите? Ако дойдат пари под формата на кредит, кой ще го плаща?

Знае ли се структурата на капитала на клуба. Имаме ли задължения и някакви вземания? След участието ни в Европа преди 2 години част от ръководството заяви, че приходите от Лига Европа и трансфери ще отидат за стадиона. Така ли е наистина? Ние не знаем, но някой трябва да го каже. Оперативното ръководство не казва нищо и това поражда много въпроси. Трябва да се обясни какво се случва в клуба, какво се случи на финала. И това не трябва да се отлага във времето. Кога, ако не сега – в мачовете след финала, които бяха без никакво значение, можехме да дадем шанс на юношите ни? Ръководството трябва да каже каква ще бъде политиката – дали ще налагаме млади, дали ще правим сплав между млади опитни, дали ще привличаме чужденци. Ще имаме ли стадион?

Всички тези въпроси тежат на феновете. В строителството магии не стават – там има технологично време. Пак ще има оправдания по обективни причини. Ако наистина са такива, обективните причини трябваше да бъдат ясни още преди поемането на ангажиментите. Трябва да се знае, кой за какво отговаря. И трябваше да се каже нещо повече от това, че момчетата били пренавити на финала. Нашите почти не стигаха до трети пас. Отборът игра с не повече от 30 процента от възможностите си и следва да бъде обяснено защо. Защо промените ще бъдат обявени чак на 29 май? Поредно отлагане.

Нека си припомним и играта ни миналата година в полуфинала със Славия. Дали освен престъпното съдийство, ние пак не играхме според възможностите ни. Тази година пак не трябваше ли да се хвърлим от първата минута здраво и ако загубим да е в битка, но достойно?

Футболната общественост иска да знае какво се случи, какво се случва и какво ще се случва в Ботев. Какво се случи със Серкан Юсеин, когото чакахме години да се развие и в момента, в който се разви, си тръгна без пари. Когато нямаш строго начертана политика, резултатите са такива. Взехме попълнения, които не оправдаха доверието, като се изключат един -двама и то в част от мачовете. И заложихме на тези футболисти в най-важния ни мач. А те изобщо не влязоха в ритъма на двубоя.

Чувстваме се излъгани. Какво се случи? Кой управлява. Или и тук управлява задкулисието. Има ли визия за клуба, ще има ли стадион? Ясно ли е кой какво прави в този отбор? Все въпроси, които не търпят отлагане и искат отговори.

Или пак ще топкаме топката от избори до избори?!