Любомир Костов: Катаклизмът в Ботев бе предизвестен

Ние сме отборът на вечните отлагания, смята бившият член на УС на Сдружението

Пловдив
21.05.2019 15:30 6384 3
Любомир Костов: Катаклизмът в Ботев бе предизвестен

Бившият член на Управителния съвет на Сдружение Ботев и голям привърженик на жълто-черните Любомир Костов пожела да изрази своята гледна точка към онова, което се случи с отбора на финала за Купата на България. Жълто-черните загубиха от градския съперник Локомотив с 0:1 и поражението продължава да боли, още повече, че канарчетата бяха далеч от познатия си порив. Любомир Костов отправя и някои въпроси към ръководството по повод случващото се в клуба. Ето неговото мнение:

Загубата на финала сложи кръст на един добър сезон и бе сериозен катаклизъм в историята на нашия клуб. Той обаче в известен смисъл бе предизвестен. И преди съм казвал, че освен стадион, е важно да имаме и отбор, който да поддържа публиката. Много градове имат стадиони, но нямат отбори. На този финал показахме, че сме в тройката по брой на привържениците. Само на този мач имахме повече фенове по трибуните от някои отбори за цял сезон. Публиката я има, любовта я има. Но дали имаме ръководство? Ние сме отборът на вечните отлагания. При нас се говори винаги в бъдеще време. Най-вече за стадиона – след 30 дни, след 45 дни, след 3 месеца и т. н. Колко години нямаме стадион?

Трябва да се каже какво се случи на този финал. Отборът излезе неподготвен и обезверен за тази среща. Това бе финалът не за тази година, а за години наред, а ние подходихме изключително несериозно. Каква е причината – треньорски грешки, грешки на футболистите, други причини? Ние не ги знаем, но нека да бъдат изречени. Всички обективни предпоставки бяха в наша полза. Каза се, че ще има промени, които ще се обявят след 15 дни. Пак отсрочки! Защо след 15 дни? Кой взима решенията в този отбор? Собственикът ли- кой всъщност е той? Какво искаме да направим със стадиона? Ботев ще има стадион, когато се разберат кой какво ще получи за него и от него. Чакат се пари от външно финансиране. След това кой ще се ползва от приходите? Ако дойдат пари под формата на кредит, кой ще го плаща?

Знае ли се структурата на капитала на клуба. Имаме ли задължения и някакви вземания? След участието ни в Европа преди 2 години част от ръководството заяви, че приходите от Лига Европа и трансфери ще отидат за стадиона. Така ли е наистина? Ние не знаем, но някой трябва да го каже. Оперативното ръководство не казва нищо и това поражда много въпроси. Трябва да се обясни какво се случва в клуба, какво се случи на финала. И това не трябва да се отлага във времето. Кога, ако не сега – в мачовете след финала, които бяха без никакво значение, можехме да дадем шанс на юношите ни? Ръководството трябва да каже каква ще бъде политиката – дали ще налагаме млади, дали ще правим сплав между млади опитни, дали ще привличаме чужденци. Ще имаме ли стадион?

Всички тези въпроси тежат на феновете. В строителството магии не стават – там има технологично време. Пак ще има оправдания по обективни причини. Ако наистина са такива, обективните причини трябваше да бъдат ясни още преди поемането на ангажиментите. Трябва да се знае, кой за какво отговаря. И трябваше да се каже нещо повече от това, че момчетата били пренавити на финала. Нашите почти не стигаха до трети пас. Отборът игра с не повече от 30 процента от възможностите си и следва да бъде обяснено защо. Защо промените ще бъдат обявени чак на 29 май? Поредно отлагане.

Нека си припомним и играта ни миналата година в полуфинала със Славия. Дали освен престъпното съдийство, ние пак не играхме според възможностите ни. Тази година пак не трябваше ли да се хвърлим от първата минута здраво и ако загубим да е в битка, но достойно?

Футболната общественост иска да знае какво се случи, какво се случва и какво ще се случва в Ботев. Какво се случи със Серкан Юсеин, когото чакахме години да се развие и в момента, в който се разви, си тръгна без пари. Когато нямаш строго начертана политика, резултатите са такива. Взехме попълнения, които не оправдаха доверието, като се изключат един -двама и то в част от мачовете. И заложихме на тези футболисти в най-важния ни мач. А те изобщо не влязоха в ритъма на двубоя.

Чувстваме се излъгани. Какво се случи? Кой управлява. Или и тук управлява задкулисието. Има ли визия за клуба, ще има ли стадион? Ясно ли е кой какво прави в този отбор? Все въпроси, които не търпят отлагане и искат отговори.

Или пак ще топкаме топката от избори до избори?!

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
3 Коментара
Сортирай по
коментар

ko4o 15:34, 21.05.2019

Видя се, че жълтурите са много зле, че са въздух под налягане. Видя се, че отбора на селата Скутаре, Маноле, Белозем, Цалапица и т.н. няма бъдеще в Пловдив. Уважаеми папагали, стойте си моля в Коматево и не мислете да се прибирате в Пловдив, тук не Ви е мястото!

Oтговора3
коментар

Кочо кочоооо

Малко глупашки коментар към най-стартият клуб в България. Да не говорим че се видя и по трибуните 15000 срещу 5000. Ама то като се види името с четворка написано и фен на Локото, няма как да е от интелигентен човек.

коментар

Xavi

Ало Ко4о,това ,че Ботев има фенове извън Пловдив говори само едно ,че Ботев е голям отбор ,виж Манчестър , Ливърпул ,Барселона имат фенове по цял свят .А нека локуто да си крета със свойте на пълна мобилизация 5000 фена.Та ние в Ботев не се познаваме ,докато локуто ги знаят всички ,мога и поименно да ги изброя- 10 човека в Кършияка , 10 от центъра , 10 от Прослав ,малко в Смирненски и 4500 от маалата.

коментар

#B

Тва че изгонихме циганите ни и дойдоха при вас си е ваш проблем, тва че вие сте насрани жени пак си е ваш проблем и тва че отбора ви не става отново се видя :) ваще фенове са семкаджии палячовци ЛОКО ШАМПИОНИИИ ;) а и тая статия ш влезнат само жълтури да я четат такаче подкрепяйте се и се успокоявайте аз отивам на НАШИЯ СТАДИОН

коментар

Той 17:00, 21.05.2019

ko4o, с този комплексиран коментар само показваш, колко голям в същност е Ботев Пловдив- отбора на Пловдив. Никой не ви е виновен, че си изгонихте половината публика, с други думи "градските момчета", с други думи - циганите от Шекера и другите цигански махали. Ботев го има преди вашите комплексирани душици, Ботев ще го има и след като ви закрием. В прочем, зад този прякор със сигурност стои гнусен, мазен, потен мангал :).

Oтговора2
коментар

ko4o

Уважаеми жълти мишоци, изпълзяхте от дупките, а?! Гледайте си базата до ракиджийницата в с.Коматево и моля не доближавайте Пловдив повече, моля! А забравих - моля върнете всички отркаднати пари от Цецо крадецо на Фонда за гарантиране на влоговете! Базата е на всички ужилени български граждани в пирамидата КТБ!

коментар

Тва че изгонихме циганите ни и дойдоха при вас си е ваш проблем, тва че вие сте насрани жени пак си е ваш проблем и тва че отбора ви не става отново се видя :) ваще фенове са семкаджии палячовци ЛОКО ШАМПИОНИИИ ;) а и тая статия ш влезнат само жълтури да я четат такаче подкрепяйте се и се успокоявайте аз отивам на НАШИЯ СТАДИОН

коментар

кирил димитров 17:59, 21.05.2019

не го познавам господина но си личи че има голяма смелост и ерудиция щом в този труден момент излиза и казва истината в очи и не спестява критиките към собственият си отбор,и не хленчи и да говори празни приказки......без ръководство и твърда ръка не става нищо само се размиват отговорностите.и когато се побеждава се пъчат отпред много псевдо БОТЕВИСТИ...а когато се загуби се крият и търсят вината в садийте и другият отбор

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина