Къде се е чуло и видяло улица в Пловдив да се мете... 7 пъти на ден? Няма майтап! Наша читателка ги е броила и е направо във възторг. Малката уличка в Смирненски само за един уикенд е била изметена 14 пъти. Къде е уловката ли? По-досетливите вече се досещат - пъргавите метачи, които не си жалят времето и труда, не са към ОП "Чистота", а са любители на... вездесъщия липов цвят.

Преимуществото да живееш в квартала на липите е двойно: хем уханието, което се носи от дърветата, е упойващо, хем улиците изведнъж стават някак си по-чисти. Такива метли са се развъртели през последните дни, че на пловдивчани им се завъртя свят. Тумби от по трима-четирима чевръсти роми, цели семейства с деца, сред които даже пеленачета, метат ли, метат изкупуващия се за левче килото липов цвят.

Е, сред цвета няма как да не се мъдрят фасове, боклуци и каквото ви дойде наум, но... мисията е изпълнена! Найлоновите чували са пълни, улицата е лъсната, теренът е достойно озвучен с характерната гюрултия, присъща на въпросните метачи... въобще идилия!

Как да не му се прииска на човек и работещите в Чистотата да имат такъв ентусиазъм и мерак...