Стряскаща мизерия посреща пациентите в Александровска болница, която навършва 140 години и е сред най-уважаваните здравни заведения у нас.

Падаща мазилка, похабени стени, съсипана дограма и твърде стари и неудобни болнични легла създават усещане за кошмар.

Най-тежко е състоянието на клиниките по ендокринология и хематология, видя екип на TrafficNews, запознал се на място с условията там. 

"В болницата всички сгради са много стари. Още от 2013-та година, когато нашият екип пое ръководството, сме кандидатствали по всички програми за финансиране", сподели изпълнителният директор на болницата д-р Костадин Ангелов.

Освен неремонтираните стаи, асансьорът също е в окаяно състояние. Съоръжението не издържа дори лежаща количка с пациент и често пациенти и лекари засядат в него 

От болницата обещават пълна промяна, плановете са до една година да стартира основният ремонт на сградата. От сегашното ръководство твърдят, че са отделили близо 1,2 млн. лева за ремонти, но сега се надяват държавата да помогне. 

"Нашите политици гледат на здравеопазването като на разход, който просто е необходим. Не трябва да се оставя директорът на тази болница самичък да се оправя в една такава ситуация. Тук трябва да се намеси държавата с адекватно финансиране" каза пред TrafficNews Станимир Хасърджиев, един от основателите на Национална пациентска организация.