Наши читатели продължават да ни пращат сигнали за непочистени пешеходни зони, провокирани от изказването на „Чистота”, че 90 % от пешеходните и тротоарни зони в Пловдив са изчистени на черно.

Пловдивчанин, който живее в  квартал Христо Смирненски в Пловдив ни изпрати фоторепортаж на ежедневния му път до спирката на градския транспорт от близо седмица насам. Той твърди, че 90 % от пешеходните зони в квартала заключен между „Копривщица”, „Хаджи Димитър” и „Лерин” е скован от лед, а единствените изчистени места са пред блоковете и къщите на хората.

Ето и пътешествието на нашия читател:

Тук е входът на моя блок – точният адрес е „Генерал Колев” 17. Пред абсолютно всички входове и от край до край на блока е изчистено. Разбира се, от нас, тъй като си е наше задължение и ние сме го направили. С края на блока идва тротоарът на улицата, който е здраво заледен.

След като се преборя с първите 10% непочистен тротоар, пресичам заледената улица и попадам в нов леден капан – тази на парка до нас.

Оттам завивам наляво и на пешеходната алея с павенца покрай блока отново ни чака 10 % непочистена пешеходна зона.

Нека кажем, че тази алея не се ползва толкова, но оттам маршрута ми до спирката се влива в огромния пешеходен трафик към градинката на ул. „Копривщица”, която наричат „Еталонна”. Там отново ни чака здрав и дебел лед почти по целия път. Пясък, сол или подобни глезотии по него няма. Има само лед, доста хлъзгав при това.

Както си вървя по леда около 50-60 метра най-накрая попадам в 90-те % почистени пешеходни зони. Радостта обаче е твърде кратка. Оказва се, че е почистено едва 20-ина метра и отново излизаме на заледената улица на. „Копривщица”.

Там ни чакат още лед до спирката на „Пещерско шосе”, която е изчистена перфектно. Е, за съжаление, 97 % от моя маршрут до спирката всяка сутрин е част от тези 10%, които все още не са почистени от „Чистота”. Въпросът ми е #Кой ходи по 90 % изчистени тротоари? Не и аз, не и моите съседи и изобщо пловдивчани, които живеят в кварталите извън Центъра.  

Ако и около дома ви спада в категорията на  „10-те %” необработени пешеходни зони в Пловдив може да ги изпратите на redaktor@trafficnews.bg

Още новини ТУК

TNS.bg