"Този господин пожела да отворим ресторант и работи два месеца в него, след това напусна. Аз се опитвах да поддържам заведението след това почти четири години, но ми беше трудно заради кариерата и пътуванията"

Това сподели пред TrafficNews актьорът Иво Аръков по повод общия му бизнес с Антон Данов, след като Варненският окръжен съд го осъди за 35 000 лева. Ищецът по делото е именно неговият бивш съдружник Данов, с когото през 2013 г. отварят мексикански ресторант в столичен мол.

Случаят е стигнал до частен съдебен изпълнител, който е изпратил писмо до службата по вписванията във Варна за налагане на запор върху дружествен дял на общата им фирма "Ел торо мексикан грил" ЕООД, която обаче е с адрес в София.

"Това е най-добрият ми приятел от детството, който имаше идея да инвестираме спестявания в заведение, като се бяхме уговорили той да го поддържа, тъй като аз съм много зает и постоянно пътувам. След това реално той работи два месеца и се отказа, без да ми отговори дори защо. Предполагам, че е било мързел", разказа Аръков пред TrafficNews.

Актьорът сподели още, че има диплома за ресторантьор, но се е почувствал подведен. Категоричен е, че не е искал да се занимава с ресторанти, но е решил да направи приятелска услуга на Данов.

Въпреки, че са били приятели дълги години, в момента двамата са в изключително лоши отношения.

"Общо сигурно четири години се борих за заведението, до 2017-а, което всъщност даже не беше моя идея. Това е подвеждащо и ангажиращо", каза в заключение Иво Аръков.