Преди няколко дни кметът на район "Тракия" Костадин Димитров си направи селфи пред новостроящата се пергола в карето до новия жилищен комплекс "Гербер" и написа "Хубаво е, нали?" Облагородяването на района, който доскоро бе зает от огромен кран, наистина е нещо много хубаво. През есента новите обитатели на блока със собствени сили разчистиха поляната от камъни и боклуци, а от няколко дни общинска техника разорава терена и предстои засаждането на дървета. Като припомним факта, че там трябваше да бъде построен още един 7- етажен блок с три входа, залесяването на района е нещо действително много хубаво и администрацията трябва да бъде адмирирана.

Но!Има едно голямо НО. Бъдещата пасторална картина  - градинка, пейки, майки с колички, поседнали в перголата, за съжаление е нарушена от плачевната инфраструктура в района на комплекса. Черен път е връзката на живеещите в жилищния блок с най- близката улица "Маестро Георги Атанасов". Той е с осеян с огромни ями, които по време на дъжд се превръщат в езера. Калта от излизащите камиони и автомобили пък стига чак до съседните булеварди. В сухо време в района се вдигат огромни облаци прах. "От 6 години дишаме буквално пръст" твърдят хората, които живеят в района.

Най- странното е, че до този момент никой не се ангажира със срок, в който да бъде изграден асфалтов път до блоковете. А част от тях вече са с Акт 16 и собствениците вече са се настанили. Според представител на строителната компания в скицата -виза на района липсва улица. "Липсата" на улицата обаче очевидно не спира камионите и машините на компанията да я използват ежедневно, вдигайки облаци прах. 

"Изграждането на улицата е задължение на инвеститора Георги Чалъмов" заяви кметът на района Костадин Димитров. Строителите твърдят, че ще оправят улицата, когато приключат целия обект. Но този срок е някъде в далечното бъдеще, тъй като предстои изграждането на още едно тяло. 

Срокът на допълнителното споразумение, сключено между "Гербера" и общината е изтекло 2015 година, така че инфраструктурата отдавна трябваше да бъде изградена. Договорът, сключен през 2007 година, задължава инвеститора да изгради инфраструктура в имота, включваща ВиК, улично осветление, изграждане на улици и озеленяване с висока и ниска растителност на стойност 3 600 000 хиляди. 

В този ред на мисли живеещите в комплекса пловдивчани се надяват кметът на района да си направи снимка и на новоасфалтираната улица. И това да се случи в рамките на календарната година!