Вместо Холивуд да харчи милиони долари да снима екшъни, продуцентите от големите филмови компании могат да финансират изграждането на видеонаблюдение в Пловдив. Срещу направената инвестиция, те могат безплатно да ползват кадрите с изпълненията на местните каскадьори, които ще бъдат записани от камерите. Каскадите могат да бъдат включени както в пълнометражни филми, така също в сериали, риалитита и прочее формати. 

Инвестицията ще бъде избита в рамките на  не повече от седмица. В Пловдив е пълно с търсачи на силни усещания, като възрастта очевидно не е никакъв фактор при изпълненията им зад волана. 

Показателен е примера с невероятния плонж, който 63-годишният пловдивчанин Ненко Минков направи миналата нощ в един от изкопите на бул. "Дунав", където върви ремонт. Солидно почерпен, той явно е решил да направи демонстрация на уменията си пред значително по-младата си спътница, която возел на предната седалка. Не спрял на полицейска палка и вдигнал скорост до 170 км/час, за да избяга от полицейската кола, която го преследвала. Хондата, в която пътувала двойката, се озова по таван в огромна яма, а "каскадьорите" са били извадени от смачканата кола с помощта на пожарникари. 

Ентусиазмът на пловдивските шофьори, съчетан с оф роуд трасето в града, което се "поддържа" регулярно от общината, могат да бъдат неизчерпаем извор на вдъхновение за режисьори от ранга на Доминик Сена /"Да изчезнеш за 60 секунди"/ и Роб Коен /"Бързи и яростни"/.  

Така че местната управа да се задейства и да потърси инвеститори от Холивуд. Може и от Боливуд. /Предвид участниците в каскадите/. 

Снимки и видео: Стоян Стоянов