Знаете ли какво има между хижа Здравец и Бяла черква? Девствено красива гора? Страхотно красива планина? Кокетно мостче, ясни маркировки, приключенски дух и мирис на история? Не! След уикенда тук е "срамно замърсено и непочистено отдавна"! Така читател на TrafficNews.bg определи с едно изречение местността, привличаща десетки пловдивчани и не само пловдивчани през почивните дни.

Само не си мислете, че мръсотията и боклуците са предимно през уикенда. Нищо подобно! Ужасяващата гледка, "хваната" от камерата на нашия читател, всъщност си е почти ежедневна. И то от доста време насам. Вчера друга наша читателка беше потресена от потъналата в боклук хижа "Здравец":

Хижа Здравец потъна в боклук СНИМКАКофите са препълнени и не се събират навреме, сигнализира читателка на TrafficNews.bg

Съвсем логичен е въпросът: Струва ли си да ходим на излет в една толкова осакатена планина? Каква наслада можем да изпитаме, когато през цялото време се чувстваме напълно безпомощни? И не става дума само за това, че няма кой адекватно да чисти района! А че всички - уж ходещи в планината, защото я обичат, сме толкова безумни с действията си!