Стотици пловдивчани дойдоха на благотворителния концерт и базар в Капана, за да дарят надежда за живот на Стаси, който е болен от тежка форма на хидроцефалия и се нуждае от спешна операция в клиника в Турция. В концерта се включиха Фолклорен ансамбъл „Тракийска младост“ и Фолклорен танцов състав „Хоп троп”с вокална група „Тракийка“ и изпълнителите Мирослава Тодорова, Лидия Ганева, Le’Push, Пепа Драгоева и Богдан Ганев, Стефани Илиева, Иван Андонов и DJ Димитър Павлов. На благотворителния базар можеха да бъдат закупени различни продукти и специални тениски с надпис#НадеждаЗаЖивот, дарени безвъзмездно. Всички събрани средства в дарителските кутии отиват за лечението на Стаси.

В края на концерта майката на Станислав – Петя Чонева, обяви, че всичките 62 815 евро за лечението на  нейното дете са събрани и дори ще останат за последващото лечение. А ако те не бъдат използвани, ще бъдат дарени на друг, нуждаещ се от подкрепа.

Областният управител Здравко Димитров изказва най-сърдечните си благодарности към всички, които се включиха в благотворителната кампания „Заедно за малкия Станислав“. Той подкрепя кампанията й от самото начало и присъства на концерта „Заедно за малкия Станислав”.

Областният управител с радост посрещна новината, че са събрани необходимите средства и вече има реален шанс за оздравяването на Станислав Чонев. „Изказвам изключителната си благодарност на всички, които в този труден момент подадоха ръка на семейството и дариха надежда на Стаси. Вярвам, че доброто е живо“, заяви Димитров.

Невръстният Стаси е роден на 11 юли 2011 година. Няколко месеца след раждането си започва да повръща, правят му редица изследвания и откриват, че е болен от тежка форма на Хидроцефалия. Приет е в софийската болница „Свети Иван Рилски”, където му поставят клапа. Причините за заболяването не са ясни, а той се влошава всеки изминал ден. Дори губи зрението си. Лекарите заявяват на семейството, че Станислав няма да преживее и година.

Надежда за оздравяването му се появява, след като родителите изпращат документите му в турската болница „Аджъбадем” при един от най-добрите детски неврохирурзи в света Мемет Йозек. Малко след това родителите на Стаси разбират, че той е болен от тумор, а клапата му не работи. След първата операция следват още много интервенции - поставяне на сонда, от която да се храни, взимане на биопсия, поставяне на порт и химиотерапия. Предстои му нова операция, насрочена за 12 юли, ден след рождения му ден.

Последната информация е, че преди няколко дни семейството заминава за Турция по спешност, където е и болницата, в която Стаси може да бъде опериран. Следващата операция е насрочена за 28 юни. В момента детето е главно на морфин, за да не изпитва болка и по-лесно да преживее времето до предстоящата манипулация.

Благодарим Ви, пловдивчани!