Благой Благоев е кандидатът за кмет на пазарджишкото село Крали Марко с най-голям житейски опит. Той е роден там и желанието му е да види населеното място променено.
 
„Мотивът да се кандидатирам за кмет на с. Крали Марко е този, че  живея тук и искам да подобря инфраструктура в населеното място, да извършим ремонт на уличните платна и тротоарите, да сменим уличното осветление с енергоспестяващи лампи.“, казва кандидатът за кмет Благой Благоев.
 
Друг негов приоритет е изграждане на сметище за отпадъци и изграждане на видеонаблюдение, за да гарантира сигурността на жителите.
 
„Милея за това село и искам то да стане много по-добро място за живеене. Призовавам жителите да гласуват и да ни подкрепят за кмет на с. Крали Марко и за кмет на гр. Пазарджик с номер 69 в интегралната бюлетина“, каза Благой Благоев.
 
Благоев се явява на изборите с подкрепата на „Новото време“, която издигна за кмет на Пазарджик Тодор Попов.


 

Тодор Попов: Пазарджик е добро място за създаване на семейство и отглеждане на дете
 
Приоритетите на „Новото време” в подкрепа на младите семейства, младите хора и високите технологии представи днес на пресконференция кандидатът за кмет Тодор Попов. Присъстваха също кандидат-съветниците от листата на „Новото време”Анна Герова, Георги Копривщенов, Иво Иванов и Диана Пашова.

„Извън рутинните неща, които трябва да прави кметът и администрацията и които са свързани с чистотата и инфраструктурата на едно населено място, ние положихме много усилия за работа с хората и заслужено през последните години започнахме да се гордеем с постиженията на младите хора в областта на културата и спорта. В следващите години искаме да надграждаме това като обръщаме повече внимание на младите семейства.

Нормално е младите хора да искат да отидат да се образоват или да започнат кариера и работа в по-големите градове или в чужбина. На тези процеси трудно можем да влияем. Но Пазарджик става все по-добро  място за създаване на семейства и отглеждане на деца като достъпност до учебни заведения, до детски градини, има много повече зони за отдих, много по-подредено и компактно е, има много повече възможност за спортуване и за изучаване на каквито се сетите извънкласни дейности. Затова акцентът ни в следващите години ще е в подкрепа на младите семейства”. Това заяви водачът на листата и кандидат за кмет на НОВОТО ВРЕМЕ Тодор Попов.

„Подготвяме програма за подпомагане на младите семейства, която ще е обвързана с образованието на родителите и брой деца. Нашата амбициозна задача е да подкрепяме децата на образовани хора, т.е. образовани хора да правят семейства и да правят деца. При раждане на дете родителите ще получават еднократна помощ в размер от 2000 до 10000 лева, като размерът зависи от образованието на родителите и броя деца. Максималната сума ще получи семейство от двама висшисти с трето дете”, поясни Тодор Попов.
 
Критериите за подпомагане на младите семейства с деца, родени в община Пазарджик, ще бъдат изцяло готови до края на 2024 г, а самата програма ще започне да се прилага през 2025 г.

Община Пазарджик ще продължи и политиката за данъчни облекчения за семействата, чиито деца спортуват, танцуват, занимават се с изкуства и извънкласни дейности. 

„Не можем да задължаваме младите хора да останат тук, но можем да ги стимулираме да останат. Това сме видели, че работи – през последните години с 30-40% се увеличиха децата в Пазарджик, които спортуват. Това се оказа една добра практика. Надяваме се и новата ни програма за подкрепа на младите семейства също да работи добре”, сподели Тодор Попов.
 


Купуването и продаването на гласове е престъпление!