Ботев ще изиграе днес мача на сезона си в полуфиналите в турнира за Купата срещу ЦСКА. Първата среща в София канарчетата победиха с 1:0 и имат гол аванс преди реванша днес. Двубоят ще се играе пред препълнения стадион "Христо Ботев" в Пловдив и започва в 18:45ч. 

Пловдивчани стигнаха до крачката преди финала, след като отстраниха Струмска слава, Етър и Спартак Варна.

ЦСКА победи последователно Черноморец Балчик, Славия и Арда.

В първия мач между двата отбора Ботев победи с 1:0 с попадение на Уме Емануел и това беше първата победа на канарчетата в София срещу ЦСКА от близо 40 години насам. 

Откакто беше открит новия стадион "Христо Ботев" за трети път на мач на Ботев той ще бъде пълен до краен предел. Всичките 18 500 места бяха закупени и стадионът ще е пълен. 

Това реално ще е най-важният мач на Ботев от 2019-та година насам, когато тимът загуби финала срещу градския съперник Локомотив за Купата. Преди това на полуфиналите Ботев отстрани именно в изключителна драма 3:2 в Пловдив и 3:3 в София.

Година по-късно през 2020-та година двата отбора отново бяха на полуфинал, но заради короновируса нямаше публика на срещите. Тогава мачът в Пловдив беше 0:0, а в София завърши с успех с 2:0 на ЦСКА, който обаче загуби финала отново от Локомотив. 

През уикенда Ботев загуби от Славия с 0:1, а ЦСКА победи Левски в дербито с 3:1.

В класирането във футболния ни елит Ботев е седми с 44 точки, а ЦСКА е на второто място с 66 точки.

Това ще е четвърти мач между двата отбора от началото на сезона. ЦСКА спечели двете срещи в редовния сезон, но Ботев успя да спечели първия полуфинал за Купата в София. 

След наказание за Ботев се завръща Самуел Акере, а трайно контузен е Георги Николов. На линия е и капитанът Ивелин Попов, който беше изгонен в първата среща, но още в двубоя с Локо София изтърпя наказанието си. 

Победителят ще срещне на финала шампиона Лудогорец, който победи с 4:0 в Разград Хебър и на практика направи реванша, който е утре, протоколен.

Финалът за Купата е на 15 май, а през този сезон турнирът дава право на участие в Лига Европа. 

Съдия на двубоя ще е Волен Чинков.

Вероятни състави: 

Ботев: Хидает Ханкич, Николай Минков, Йонас Там, Антоан Конте, Константинос Балоянис, Джеймс Етоо, Антонио Перера, Ивелин Попов, Дилан Мертенс, Уме Емануел, Мохамед Брахими

ЦСКА: Густаво Бусато, Тибо Вион, Юрген Матей, Енес Махмутович, Сейни Санянг, Амос Юга, Марселино Кареасо, Матиас Фаетон, Йонатан Линдсет, Олаус Скаршем, Тобиас Хайнц