Окръжният прокурор Галин Гавраилов поиска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за 41-годишният Иван Райчинов, по прякор Капитана. Срещу него има обвинение, че на 20 април на паркинга на заведение на ул. "Лев Толстой", при управление на товарен автомобил - джип, марка "Форд", е  нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил средна телесна повреда - счупване на прешлен, на 51-годишна жена. Днес той за пореден път застана пред съда, а около 30 рокери пристигнаха, за да го подкрепят. Те обаче не присъстваха в залата и останаха пред входа на Съдебната палата. 

"Макар и по непредпазливост става въпрос за нанесена средна телесна повреда при шофиране под въздействието на сериозно количество алкохол - 3,31 промила. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода. Обвиняемият има 4 сблъсъка със съдебната система. 2 пъти осъждан (1 път е реабилитиран и 1 път с пробация) и 2 административни наказания. Предимно за хулиганство и за шофиране след употреба на алкохол. В конкретната ситуация се скарал с жена, с която нямат брак, бивше гадже, заради  детето. Поведението на Капитана било импулсивно" заяви Гавраилов в съдебната зала.  Според прокурора, Райчинов следва да бъде отличен като човек с висока степен на обществена опасност. Макар, че е имал желание да съдейства, е отказал да бъде тестван за наркотици и по този начин се е "самоинкриминирал". Според обвинението,  именно тази негова импулсивност го прави социално опасен. Прокурорът не смята, че може да се укрие, но има опасност да извърши друго престъпление. Според него "гаранция" също би била адекватна мярка като алтернатива.

Първоначално срещу Капитана не беше повдигнато обвинение за причиняването на телесно повреда, а само за шофиране под въздействие на алкохол. Затова и Районен съд в Пловдив го освободи от ареста без мярка за неотклонение.

Настоящето обвинението на Капитана е повдигнато на базата на събраните към момента доказателства, както и на заключението на назначената и изготвена  съдебномедицинска експертиза. Според вещите лица при пътното произшествие е причинена средна телесна повреда на пострадалата жена. 

По досъдебното производство са извършени и огледи на местопроизшествие, установени и разпитани са свидетели - очевидци на инцидента и други действия по разследването. 

Според адвокат Търновалийски, обществеността се настройва неправилно от медиите, защото се експонира едно деяние, което е направено при непредпазливост. Няма висока степен на обществена опасност, не е искал да се случи подобно нещо. "Райчинов се признава за виновен и за двете обвинения", допълни Търновалийски. Според адвоката няма реална опасност Капитана да се укрие и присъствието му в залата го доказва. В същия ден като е разбрал, че жената е пострадала е отишъл в болницата, но са му забранили да се срещне с него. Искал е само да и се извини.

Въпреки сблъсъците със закона ,Търновалийски смята, че няма реална опасност да извърши друго престъпление. Единственото, което утежнява положението му е високата алкохолна концетрация, но той е готов да бъде санкциониран за това. Иска мярката за неотклонение да не се превръща в едно наказание "лишаване от свобода" и смята, че парична гаранция е най-адвкватната към момента. В последните си думи Капитана каза, че съжалява, но не може да върне времето назад.

В крайна сметка съдът наложи "гаранция" от 2000 лева на Капитана, с мотиви , че няма опасност да се укрие. 

 

Рокерът Капитана е мъртвопияният мъж, блъснал жена в ПловдивВ момента Районнният съд гледа мярката му за неотклонение

Пуснаха Капитана от ареста, няма повдигнато обвинение за причиняване на телесна повредаРокерът беше заловен зад волана с над 3 промила алкохол в кръвта

Блъснатата от Капитана пловдивчанка е оперирана, с редица контузии е

Прокуратурата протестира пускането на Капитана, блъснал пиян жена в ПловдивСъдът не наложи никаква мярка за неотклонение на рокера

Ново обвинение за Капитана, който мъртвопиян блъсна жена в Пловдив41-годишния Иван Райчинов вече ще отговаря и за нанасяне на средна телесна повреда