Един от най-великите тенисист в света Рафаел Надал изигра последния си мач в родната Испания. Надал загуби с 0:2 сета от чеха Иржи Лехечка на осминафиналите на Мастърса в Мадрид.

Както е известно тази година е последната за Надал в тениса и след края на сезона той ще спре с тениса.

Надал, който е вторият тенисист в света след Новак Джокович по най-много титли от Големия шлем - 22, беше доста изморен от предния кръг, в който игра три сета и това си пролича срещу чеха Лехечка. Съперникът на Надал имаше много мощни сервиси и това определено изигра основна роля в двубоя. 

Първият сет беше доста равностоен и до 5:5 нямаше пробиви. Лехечка обаче проби за 6:5 и на свой сервис взе сета със 7:5.

Във втората част Лехечка проби още в първия гейм и това се оказа и решаващо за сета и съответно и за мача. След 6:4 чехът спечели мача и продължава към четвъртфиналите, където ще срещне утре Даниил Медведев.

Публиката на Каса Махика подкрепяше бурно Надал, а след края на мача всички фенове станаха на краката и дълго аплодираха своя любимец.

Организаторите на турнира бяха подготвили и специална церемония за последния мач на Надал в Мадрид. 

Те опънаха пет огромни транспаранта, на който пишеше Благорадим РАФА. Като Благодарим беше изобразена титлата на Надал от 2005-та от турнира, на Р беше тази от 2010-та, на А беше титлата от 2013, Ф беше титлата от 2014-та и на А последната му титла в Мадрид от 2018-та година. 

Надал се разчувства и благодари на феновете с трогателна реч. 

За легендарния тенисист предстои участие в любимия му турнир от Големия шлем - Ролан Гарос.