Жена от Варна, посветила живота си на това да помага на други хора, има нужда от 12 000 лева, за да бъде сбъдната най-голямата й мечта - да проходи.

Росина Русева е ярък пример, че когато духът ти е силен, нищо не може да те пречупи. Въпреки всички тежки удари, които животът й нанася, винаги я води проста максима: „Вярвам в доброто".

46 години Росина е в инвалидна количка заради грешно поставена ваксина. Впоследствие губи баща си и брат си. На ръба на оцеляването обаче завършва висше образование, започва да твори и да помага на други хора.

„Не мога да стоя и да гледам как някой има нужда от помощ и да бъда безразлична, защото така е по-добре, така е по-лесно", казва Росина пред БТВ.

Тя е участвала и дори сама е организирала редица благотворителни акции за нуждаещи се. Събира също пари за инвалидни колички на онкоотделения, а когато научава за наводнението в село Бисер например, изпраща на пострадалите абсолютно всичките си дрехи.

„На мен ми стига да видя радостта в очите на хората", уверява Росина.

За да има радост и в нейните очи обаче, сега от помощ се нуждае самата тя. Съществува голям шанс Росина да проходи, ако се подложи на лечение в клиника в Полша, което е непосилно за нея и възрастната й майка.

И Росина, и майка й не се отказват. Цяло лято продава на улицата фотоколажи, които самата тя е създала, събирайки 4000 лева. Нужни са още 8000 до края на октомври, за да се сбъдне мечтата й.

„Вярвам, че ще бъде събрана останалата част от парите. Аз ходя в съня си", казва Росина.

За да ходи Росина и след като се събуди, е нужно просто повече хора да повярват в доброто. Както тя вярва.

Ето и банковата сметка, на която може да й помогнете:

SWIFT: UBBSBGSF
Client ID4481000
ROSINA RUSEVA
BG51UBBS80021062146430
Превод ОББ