Журналистите от BiT са в момента в телевизията за насрочена среща с новия собственик Мирослав Янев, който обаче не се е явил, съобщиха разгневени колеги.

В офиса се събрали 100 човека от всички предавания, които бяха спрени преди няколко седмици с аргумент, че се подготвя нова програмна схема. За пореден път ни разкарва. Първо изместиха часа на срещата за по-ранен - събрахме се, след това ни казаха, че г-н Янев пътува, а след това - че му е станало зле и е в болница, да дойдем утре в 10, разказа колежка от BiT. Журналистите от медията подготвят официално отворено писмо, в което протестират, че последно са получили аванс за месец януари. "

Заплатите ще бъдат платени, както е казано. Забавянето стана по технически причини", каза собственикът и шеф на телевизията Мирослав Янев пред "24 часа". Той обясни, че наистина е имал здравословен проблем и се е наложило да пътува извън София, но утре, 14 март, е насрочена среща с целия състав на BiT.

"Разбирам, че хората са притеснени. Това е нормално, когато има смяна на собствеността, изисква се известно време, за да свикнат с промените. Впрочем, много от колегите са работили преди в Тв7, където имаше големи сътресения, и разбирам напрежението, което се е получило сега. Но всичко ще е наред до няколко дни, до седмица", каза Янев. В момента телевизията се ребрандира изцяло, ще бъде съвсем нова, обясни директорът на медията. По думите му BiT ще се превърне в младежка, съвременна медия, предаванията й ще са интерактивни и ще се излъчват и по телевизията, и онлайн. Янев има амбицията новата програмна схема да стартира още през този тв сезон.