Преустановено е преминаването и пропускателната дейност и в двете посоки на гранично-пропускателен пункт Капитан Андреево и на ГКПП Лесово поради проблем в системата. Проблемът е започнал около 11:20 часа, като вече е имало огромни коли с автомобили, които пътуват от България за Турция. Превозните средства се пренасочват към ГКПП Малко Търново.

Огромно задръствания са се образували и на българо-турска граница. Както TrafficNews.bg ви информира движението е силно натоварено по входно-изходните артерии и за Гърция, като ГКПП "Маказа" е обградено с над 2-километрови колони от чакащи автомобили.  

Голямо струпване на автомобили има дори на българо-сръбската граница. Трафикът в страната продължава да е интензивен, като на места по магистрала "Тракия" и "Хемус" са се образували големи тапи. Екипи на "Пътна полиция" са разположени по всички аутобани и конфликтни точки и следят за нарушения по пътя. 

*Обновена към 14 часа: Системата за проверка е започнала да функционира, двата пункта отново са в режим на работа. Пред тях има огромни колони от автомобили.

Огромни опашки се извиха на Маказа, гръцката граница - окупиранаПолицаи на пост по магистрали и входно-изходни артерии

Блокаж на магистрала "Тракия" - катастрофа, тапи и хиляди колиПолицейски екипи са разположени по аутобана