Движението по магистрала "Тракия" е изключително натоварено. Хиляди автомобили се движат към този час по аутобана, а произшествия и ремонти затрудняват трафика. Основно движението в блокирано по трасето между София и Пловдив, в посока града под тепетата.

Има райони, в които се образуват километрични колони от автомобили.

Такъв е участъкът на 85-тия километър, където се е образувало огромно задръстване и колите буквално да спрели. Причината е лека катастрофа между две коли. Шофьорите за извикали екип на "Пътна полиция", ала инцидентът продължава да бави трафика. 

Ремонтните участъци, където има стеснения на ленти, допълнително затрудняват движението. Огромно количество автомобили са на изходите на град София и се вливат в движението по магистрала "Тракия". Вълната на изпразване на столицата за празниците е добре познато явление, което оставащите в града чакат  с удоволствие. 

Интензивен е трафикът не само по магистрала "Тракия", но и по "Хемус". В района преди тунел Витиня в посока Варна се е образувало задръстване, информират от ГДНП. На място има полицейски екипи, които подпомагат и регулират движението на моторни превозни средства.

Създадена е организация на движението в две ленти през тунела в посока Варна. Временно товарните автомобили се спират.

Припомняме, че днес екипи на "Пътна полиция" ще бъдат разположени по аутобаните и входно-изходните артерии на страната.