В първия почивен ден от Великденските празнични дни преминаването през ГКПП "Маказа" по посока Гърция вече е силно затруднено.

Пикът на задръстването се очаква по обяд, като вече се е образувала 2-3 километра опашка от чакащи автомобили. Според справка на АПИ, на българо-гръцката граница трафикът е интензивен, като очевидно мнозина са решили да изкарат почивните празнични дни в южната ни съседка.

Още рано сутринта от МВР обясниха, че заради очакваното движение, екипи на полицията ще бъдат на всички магистрали, както и по входно-изходните артерии на страната.

"Що се касае до отсечките от автомагистралата, екипите на "Пътна полиция" са на място и където бъде необходимо, ще се окаже съдействие на нуждаещите се. За целта, понеже споменахме Гърция, молбата към всички водачи е, пътувайки през Кресненското дефиле, да бъдат много внимателни и да не предприемат рискови изпреварвания, защото знаем там какви са резултатите след челен сблъсък", посочи инспектор Петър Соколов от "Пътна полиция".

Автомобилното движение става все по-натоварено по всички главни пътища и аутобани. 

Интензивен е трафикът в момента на АМ“ Хемус“ в района преди тунел Витиня в посока Варна, информират от ГДНП. На място има полицейски екипи, които подпомагат и регулират движението на моторни превозни средства.

Създадена е организация на движението в две ленти през тунела в посока Варна. Временно товарните автомобили се спират.