Два часа улица бе блокирана заради паднало дърво. Десетки пловдивчани не можеха да излязат с колите си от паркинга заради клоните на дървото. Както TrafficNews.bg съобщи, масивното дърво се стовари тази сутрин върху автомобил. Инцидентът се случи до булевард „Васил Априлов” 85.

Нашите читатели разказаха, че близо два часа никоя от компетентните институции не е взела каквито и да е мерки.

„Чакахме повече от два часа, като през цялото време звъняхме на телефон 112, общината и паркове и градини. Наложи се да ги заплашим с медии, за да изпратят най-накрая екип”, твърди читател на TraffcNews.bg 

Наш репортер се свърза с общинското предприятие за коментар по случая. Директорът на ОП "Градини и паркове“ Стоян Алексиев коментира, че сигналът за падналото дърво бил получен около 8 и 30 часа тази сутрин.

„В същото време имахме още няколко спешни сигнали. Единият в Цар-Симеоновата градина. Там сухи клони бяха надвиснали над алеите. Имахме и сигнал за опасни клони на булевард „Руски” . Още два екипа бяха на спешни сигнали. Причината за забавянето бе липса на екип в същото време”, разказа Алексиев.

По чудо инцидентът се размина без жертви, защото собствениците на колата в този момент са били извън нея. Не е имало и преминаващи по пътя хора.