ЧСИ за втори път продава имуществото на Румен Рончев. В края на февруари камионите на бизнесмена бяха конфискувани и пуснати на публична продан с цена надхвърляща 272 хиляди лева. Причината да се изземат превозните средства, основен доход на транспортния бос, бяха предмет на обезпечение. Транспортният бос бе солидарен длъжник по кредит на бивш съдружник, с който са приключили отношения преди години.

Пет месеца по-късно частен съдебен изпълнител отново е сложил на масата имущество на фирмата на Рончев – „Розова Долина Екс”. Става дума за част от имота, където е позиционирана базата на бизнесмена. Недвижимото имущество – земя и постройка към нея, се намира на улица „Дилянка” . Сградата не се обитава, няма позиционирани офиси в нея.

Имотът с размер два декара, е пуснат в сайта на ЧСИ-тата, като от 14 юли е започната процедурата по поучаване на офертите, която ще продължи до14 август.  Частният съдебен изпълнител е започнал процедура по изпълнителен лист, след влязло в сила решение на Окръжен съд – Пловдив, като това е първа публична продан на недвижимото имущество на Рончев.

Постройката е с разгърната площ от 73 квадратни метра. Стартовата цена на имота е 364 хиляди лева, а офертите ще бъдат отворени на 17 август.

Към този момент Рончев разполага с още две фирми, едната отново занимаваща се с транспорт -  „Ню Транс Груп”. Вече година сметките и имуществото на дружеството са запорирани заради задължения към банките.

Що се отнася до дружеството „Розова Долина”, същата е с наложени запори. Единият е от НАП, а другият от банка ДСК.  Изискуемата сума, заради която дяловите части на транспортния бос е под запор, е близо 800 хиляди лева. Третият запор е от Уникредит Лизинг, с изискуема сума от 32 хиляди лева.

Фирма „Розова Долина” бе камъчето на раздора в отношенията между Румен Рончев и бившата му – Миглена Каканашева. Дни след раздялата им, Мегз обяви без знанието на бизнесмена, фирма „Розова Долина” в несъстоятелност. Разбирайки това, Рончев подава контра молба за отмяна на процедурата.

Румен Рончев пред TrafficNews: Фирмите ми не са фалирали! Мегз не ме е питала за молбата до съдаВ момента той определя себе си като „прероден” 

Транспортният бос влезе в криминалната хроника в началото на миналата година, когато бе арестуван заедно с Каканашева, заради откраднатия джип на дизайнерката.  Роинчев прекара няколко месеца в ареста, а Мегз бе освободена под парична гаранция.

През септември двамата бяха осъдени на условни присъди по обвинението за обсебване. Двамата, заедно с братовчеда на Каканашева, който също бе обвиняем по делото, са сключили споразумение с прокуратурата.

Три години условно с 5 години изпитателен срок получи Румен Рончев, Мегз - 2 години лишаване на свобода с 4 години изпитателен срок.

Имотът даден на ЧСИ: