„Фирмите ми не са фалирани, нито изпаднали в несъстоятелност. Кредитите се погасяват редовно, а решението да се обяви „Розова долина” в несъстоятелност не е мое решение, а на Мегз и не съм знаел”, това заяви пред наш репортер бизнесменът Румен Рончев.

Припомняме, че преди дни TrafficNews съобщи, че Частен съдебен изпълнител е пуснал за публична продан част от камионите, собственост на дружеството „Розова Долина”. Освен това на 28 януари Миглена Каканашева е депозирала молба до Окръжен съд за започване на процедура по несъстоятелност спрямо фирмата. Като мотив тя е изложила, че дружеството е свръхзадлъжняло и не може да погасява задълженията си към кредиторите.

Два дни по-късно Рончев депозира контра молба за отмяна на процедурата.

Бизнесът на Румен Рончев пред фалит, ЧСИ разпродава камионитеВ края на януари Мегз е подала молба за процедура по несъстоятелност спрямо „Розова долина”

„Ден след действията на Миглена, започнаха да ми звънят от банките. Бях шокиран от това, което чух. На момента потърсих адвоката си, за да се стопира процедурата. Да, имаме кредити, но това е бизнесът – няма дружество без кредити или ипотеки. Задълженията обаче се погасяват, дори нямаме пресрочени такива. Продължавам да работя, камионите са по пътищата, плащаме си задълженията”, допълни бизнесменът. Той си обяснява действията на Мегз като емоционално решение, което не е продиктувано от скандали или други помисли.

Румен Рончев отказа да коментира каквито и да са подробности около връзката си с Каканашева.

„Аз съм на първо място джентълмен. Какво е имало между нас и какво има в момента е лично.  Няма да намесвам личния живот с бизнеса. Раздялата ни е факт, както и напускането на Миглена от бизнеса. Не мога да си обясня защо е подала молба, най-вероятно е продиктувано от някаква емоция”, допълни Румен Рончев.

В момента той определя себе си като „прероден”. По думите му петте месеца в ареста са оказали сериозно влияние върху него, не само емоционално, но и финансово.

„Излизайки от ареста бях загубил около 70% от активите си, останалите 15% които бях спечели ги върнах към банката, които са обезпечения по кредитите. Точно тези камиони, които са предмет на публичен търг в момента, са тези които са предмет на обезпечение. Оказа се, че бях и солидарен длъжник по кредит на бивш съдружник, с който приключихме отношения.  С останалия капитал започнах отново работа. Правейки анализ на нещата взех решение са се намали обемът на работа така, че да бъдат дружествата на печалба. Имаше много дупки, работата се оптимизира. Такава е ситуацията и към този момент. Малко по малко нещата влязоха в правилния коловоз”, каза Рончев. Той за пореден път бе категоричен, че всички задължения към кредиторите и по двете фирми се изплащат, а бизнесът не е пред фалит. 

„Аз съм човек роден с късмет. Загубите са в миналото, но сега съм на повърхността. Започнах да си възвръщам капиталите, а дори гледам напред. Подготвям нов бизнес, но към този момент няма да споделя какъв е той, само ще открехна завесата, че ще е свързан с търговия и да, отново ще има включен транспортния сектор в него”, заяви транспортният бос, като добави, че към този момент са се отворили пред него нови пазари и има контакти с нови клиенти.

„Когато се затвори една врата, се отварят две нови. Изцяло съм се отдал на бизнеса, който върви нагоре. От два месеца работя активно по новите проекти, покрай които се откриха пред мен много нови възможности и пазари. Фирмите набират скорост. В момента притежавам над 10 камиона, които работят и ще са част от бъдещите проекти”, заявява още Рончев.

Към момента освен емоционално, Рончев и Мегз нямат общо и в бизнес план.  По думите му раздялата им не е последвана със скандали или други лоши взаимоотношения.  Той не таи негативни помисли, а напротив – пожелава й успех.  А спомените и преживяното заедно, надали ще излезат на бял свят.

„Господ ми даде един добър урок. От всичко което ми се случи, виждам много положителни неща. Научих много. Не съжалявам, какво е имало да става е станало. Няма да допусна същите грешки, ще гледам напред и ще оставя всичко лошо в миналото”, завършва бизнесменът.