Кучешката площадка на медицински комплекс Луксор в Кършияка изчезва. Казусът с мястото за игра на четириногите приключи вчера, след разговор между кучкарите и администрацията на район „Северен”.

Припомняме, че преди седмица над 15 жители на пловдивския квартал, повели на повод домашните си любимци, се събраха около затворената вече кучешка площадка, за да протестират срещу затварянето й.

Още тогава хората настояха за отварянето на заграждението и да преместят входа от другата страна, за да не пречи на майките с деца. Тогава зам.-кметът на района – Краси Асенов предложи да преместят площадката на река Марица, но кучкарите така и не се съгласиха.

Днес обаче, след дълъг разговор стана ясно, че мераците на любителите на кучета ще бъдат попарени. Площадката ще бъде премахната, а заграждението изместено край Марица до вече съществуващата такава до новотела.

Първоначалният замисъл на администрацията е бил, площадката да се премести от другата страна на булевард „България” до гимназия Яворов. Живущите обаче са започнали подписка това да не се случи, подавали са жалби директно до районния кмет Ральо Ралев.

„Единствената алтернатива е да се измести на река Марица. Старата ще се ремонтира и облагороди. Ще вземем мерки и на двете площадки в парк Рибница. Това беше много трудно решение, което трябваше да се вземе”, коментира Ральо Ралев пред наш репортер.

На кучкарите в Кършияка обаче не им се нрави решението. За много от тях площадката на Марица е далеч, а повечето са с деца.

„Това е най-хубавата площадка в квартала и ще ни я махнат. Безумно решение”, коментира стопанин на кученце. Той сравни решението с дискриминация.

На мястото на площадката за кучета ще бъде разширена детската площадка или ще се направи игрище за футбол