Министърът на културата Атанас Атанасов взриви социалните мрежи с меко казано странен клип, публикуван в профила му. След кратка обзорна разходка из помещението, в което се снима, „просто Наско” благодари за честитките, получени по повод рождения му ден и ведро заявява, че има много какво да сподели и ще го направи скоро. Следва пожелание за щастлив петък и щастлив уикенд.

Видеото е издържано в типичния бодряшки стил, който Атанасов демонстрира в почти всички свои публични изяви.  За немалка част от коментиращите начело с бившия министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов приповдигнатото и емоционално настроение е необичайно и има вероятност да е провокирано от употреба на нездравословни субстанции.

Даниел Митов също направи коментар по темата.

Митов: Министърът на културата най-вероятно се е напушилДепутатът отправи обвинения и към премиера

В повечето коментари добронамереното доскоро отношение вече е сменено с гняв и призиви за оставка. Други като актьора Филип Аврамов откровено се гаврят с министъра. Фицата дори му посвети клип реплика.

За времето, в което е начело на културното ведомство, Атанасов се превърна в министър фантом. Най-новата ни история не помни и подобно фантомно управление, което попада в публичното говорене само и единствено със скандали. Последният от тях отново бе провокиран от интервю на „просто Наско” – става дума за конкурса за директор на Народния театър. В него Атанасов обяви, че процедурата е компрометирана, защото един от участниците бил пиян, а член на журито си тръгнал по-рано.

В крайна сметка резултатът от конкурса бе потвърден, а твърденията на министъра на културата останаха да висят във въздуха.

Това е само малка част от странностите на „просто Наско” и екипа му. Най-голямата е, че никой не вижда какво правят, не знае какво предстои, а въпросите се трупат в пощенската кутия на прес службата на Министерство на културата. Едни такива въпроси, изпратени от нашия екип още през януари, чакат отговорите си и до днес. Мълчанието обаче е оглушително!

Борисов пък пожела Атанасов да бъде подложен на тест за употреба на наркотични вещества. 

Борисов се подигра на министъра на културата, поиска тест за наркотициЛидерът на партията определи видеото на Атанасов като подигравка