В истински кошмар се превръща минавате по „Аксентий Велешки” във вечерните часове от седмица насам, сигнализираха наши читатели.  Всяка вечер, и особено от четвъртък до събота, когато работят Пеещите фонтани в пълния си блясък, колони от автомобили спират и от двете страни на улицата, с което я превръща в еднопосочна.

Въпреки че паркирането там е абсолютно забранено, всеки спира там, за да е на 5 метра от градината и новата атракция на Пловдив. За капак на всичко патрулна кола на полицията е завардила входа на парка, в близост до паркинга за инвалиди, за да не влизат вътре още по- наглите шофьори. Униформените обаче не взимат никакво отношение за това, че на метри от тях, десетки коли нарушават правилника за движението.

Друг наш читател ни сигнализира, че в петък е имало и единична акция на паяците в Пловдив. Около 21.00 часа паяк заедно с полиция е раздигала колите от „Аксентий Велешки”, но само час по-късно, отново купища автомобили са се настанили по цялото продължение на улицата.

Защо обаче не се взимат мерки? С единични санкции резултат няма да се постигне.  Вина за това имат най-вече шофьорите на паркиралите автомобили. След 17.30 часа Синя зона в Пловдив няма, а на по-малко от 50 метра от Пеещите фонтани има стотици свободни паркоместа. Санкциите обаче трябва да са мигновени, а полицията да изпълнява задълженията си, а не само да отчита дейност, както е показанo на снимките.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg