Съпругата на починал пожарникар от Пловдив дари 12 хиляди лева за лечението на болно дете от Хасково, предаде БНР. Славка Топлева, съпруга на пожарникаря от Пловдив Тодор Топлев, който преди няколко седмици загуби битката с левкемията, е превела сумата от останалите средства, събрани за неговото лечение.

12-те хиляди лева ще помогнат на 11-годишния Дани, който страда от мускулна дистрофия тип Дюшен и за когото се налага лечение в чужбина. Още средства за Дани ще бъдат събирани на благотворителен концерт в Хасково, който е насрочен за 16-и септември.На момчето е необходима сумата от 32 хиляди долара.

Припомняме, че вдовицата на пловдивския пожарникар Тодор Топлев разкри измама с фалшив онкоболен в интернет само преди дни. След смъртта на съпруга си  Славка Топлева решила да дари останалата сума, събрана от даренията за Тошко, на друг онкоболен. Избрала да даде 90 000 лева на Николай Димитров, който има канцером на стомаха и спешно се нуждае от лечение в Германия.

Малко след това, обаче жената се усъмнила и направила проверка на експертизата, която била качена в страницата на Николай. След като позвънила на болницата в Германия се оказало, че данните за лечението са за дете, а лекарката, която се е подписала не практикува от 10 години.

Момичето, което е създало страницата твърди, че е по молба на друг човек. Славка се опитала да разговаря и с „нуждаещите се”, но те си изключили телефоните. Прокуратурата проверява случая.