Част от групата, набирала булки за фиктивни бракове, иска да излезе на свобода. Мухамад Юсуф, Таня Тодорова  и Славка Тодорова са в ареста от май. Като основен мотив те да бъдат оставени за постоянно зад решетките държавното обвинение използва свидетелите по делото, на които може да бъде оказано влияние и чуждестранното гражданство на един от обвинените.

Според прокуратурата групата уреждала фиктивни бракове на мъже от Индия и Пакистан с българки от ромския етнос от 2015 година до момента на задържането им. Именно преди 4 години в страната ни хуманитарен статут е получил индиецът Мухамад Юсуф. Той се познавал с Трайчо Найденов, който е осъждан за трафик на хора и се занимавал основно с превоз на мигранти към границата ни със Сърбия. Първоначално Юсуф финансирал пътуването на българки към Кипър. На жените било обяснявано, че ще работят на острова като камериерки.

Веднага след акцията срещу трафикантите от прокуратурата обясниха, че жените са подвеждани, че ще започнат работа, а в последствие се оказвало, че ще се наложи да сключат принудително брак. Групата отнемала личните документи на излъганите жени за да са сигурни, че няма как да избягат или да откажат да подпишат документи.

Таня Тодорова и Славка Тодорова примамвали жените с обещания за работа в чужбина. След като две от "фалшивите булки" били осъдени за фиктивни бракове в Кипър, групата се насочила към други държави - Австрия, Белгия и Дания. Там жените дори нямали право да излизат от квартирите, в които са настанени. Те отново били заплашвани с това, че нямат лични документи и могат да бъдат арестувани.

За момента на групата са повдигнати обвинения само за 10 случая, но според прокуратурата случаите са значително повече. За фиктивните бракове "фалшивите булки" са получавали от 1000 до 3000 евро.