Телефонни измамници се опитаха да вкарат десетки пловдивчани в заблуда, като им обещават сериозни награди, сигнализираха наши читатели.  Само за ден в редакцията ни постъпиха три сигнала за една и съща схема от един телефонен номер.

От него се звъни на произволни номера, като им се обяснява един и същи сценарий.  Жената от него се представя като Валентина Георгиева и убеждава хората, че са победители от лотария. Тя била проведена на случаен принцип измежду всички абонати на трите мобилни оператора. Сумата, която е била спечелена от всички изтеглени, е 2000 лева.

За да се получат средствата обаче „победителите” трябва да изпратят сума между 36 и 50 лева под формата на ваучери за транспортни разходи.  Тя допълва, че тази лотария е изненада и не я обявена по телевизията или в интернет.

Учтивата телефонистка обяснява още, че няма друга възможност за заплащането на тези разходи. Тя приканва хората възможно по-скоро да закупят ваучерите и да ги изпратят на същия телефон.

Вече е подаден сигнал в полицията, както от нашите читатели, така и от  TrafficNews.bg. Готови сме да предоставим телефонните разговори на разследващите, които са записани с наши поставени лица.

Ето и записа на телефонните разговори с телефонната измамница:

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg