Съкратен съдебен процес ще поиска 21-годишната Габриела Медарова, която се прочу, след като пияна и надрусана помля десет коли в Пловдив, а месец по-късно разби носа на студентка. Двете дела са обединени в едно, а срещу Габриела има 4 обвинения - за шофиране в пияно състояние и каране на кола след употреба на дрога,за нанасяне на значителни материални щети и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

“Довереничката ми ще се признае за виновна и по четирите. Очаквам условна присъда, тъй като тя е с чисто досие”, заяви адвокатът й Орлин Търновалийски. Той допълва, че по смисъла на закона извършените от Габриела престъпления не са тежки. Най-голямо наказание - от 1 до 3 г. лишаване от свобода, се предвижда за шофиране след употреба на алкохол или на наркотици, пише 24 часа.

Бившата танцьорка в нощен клуб все още е в ареста. Според разследващите максималният двумесечен срок, в който може да остане под ключ, изтича на 22 юли. Защитникът й обаче твърди, че трябва да излезе на 14-и, и е пуснал молба в прокуратурата за освобождаването й. 

“Габриела има 8 дни полицейско и прокурорско задържане. Явно разследващите не са ги приспаднали”, посочи Търновалийски. По думите му двумесечният арест на Медарова е бил прекалена мярка. Семейството й също смятало така.

“Дъщеря ни ли е най-опасният престъпник, че я държат толкова време”, питали родителите. Бащата е началник на склад, а майката работи в лаборатория.

“Те казват, че Габриела трябва да понесе отговорност за извършеното, но не и да бъде измъчвана с дълъг престой зад решетките”, обяснява адвокат Търновалийски.

Семейството едва ли е подозирало, че по-голямата от двете им дъщери ще добие такава печална слава. Като ученичка Габриела тренирала при Ива Пранджева и специалистите й предричали блестяща кариера на атлетка. Впоследствие обаче Медарова се отказала от тренировки. Кандидатствала маркетинг в ПУ “Паисий Хилендарски” и я приели.

Първокурсничката се хванала да танцува в нощен клуб. По думите на адвоката - за да си изкара някой лев и да помогне на родителите си в издръжката й. Не била на трудов договор, а на хонорар. На участие вземала 100 лв.

“Заради това танцуване бе разпъната на кръст от медиите. Имаше и други намеци”, възмути се Търновалийски, след като снимки на Габриела в предизвикателен сценичен костюм обиколиха социалните мрежи.

По думите на адвоката й на делото тя възнамерява да признае, че е налетяла на студентката по хулигански подбуди. Ще приеме и фактите, събрани по случая с помлените коли.

Така има шанс процесът да приключи в един ден и да получи условна присъда, намалена с една трета заради съкратения ред на съдебното следствие.

Полицията разследва новата изцепка на Габриела, разбила носа на студентка СНИМКИПрокуратурата решава дали отново да арестуват танцьорката

Прокуратурата повдигна три обвинения на Габриела, помела 10 коли край ОазисаЗадържаха за 72 часа танцьорката, може да получи до 3 години затвор