Студеният фронт нахлу тази нощ от северозапад и тепмературите тази сутрин са необичайно ниска за началото на лятото. Жълт код е обявен за пет области за днес заради силни валежи. Порои ще има в Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Смолянска и Кърджалийска област, показва справка на сайта на НИМХ.В тези области се очакват се валежи, временно интензивни. Те ще се излеят предимно в планинските части, като количествата за денонощието ще достигат 20-35 л/кв.м. През страната се очаква да премине студен атмосферен фронт. Ще се заоблачи в навсякъде страна. На много места от запад на изток ще превали, около и след обяд – с гръмотевици. Възможни са интензивни валежи. 

Ще се усили северозападният вятър, в Дунавската равнина и източните райони – до умерен. Дневните температури ще се понижат и максималните в повечето места ще са между 19° и 24°. След обяд от запад валежите ще спират, а по-късно и облачността ще се разкъсва и намалява. Атмосферното налягане ще се повишава.

Над планините ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, на места интензивни. Вятърът по билата ще е умерен до – от северозапад. На 1200 метра максималната температура ще е около 15°, на 2000 метра 8°.

В понеделник ще има променлива облачност, само на отделни места, главно в планинските и южните райони, е възможно слабо и за кратко да превали. Във вторник и сряда вероятността за валежи е малка. Ще има повече слънчеви часове. Температурите ще се повишат.

ОЩЕ НОВИНИ - ТУК

TrafficNews.bg