Старт на баловете! Седем дни Пловдив ще ехти от 1 до 12

От тази вечер зрелостници под тепетата ще дадат старт на празненствата

Пловдив 23.06.2020 14:00 18257 3
Старт на баловете! Седем дни Пловдив ще ехти от 1 до 12

Седем дни Пловдив ще бъде огласен от клаксони и отброяване от 1 до 12. От тази вечер зрелостници под тепетата ще дадат старт на празненствата по случай завършването им, научи TrafficNews.

Стилни дами и господа ще дефилират по червения килим тази вечер пред хотел Тримонциум. Лъскави коли ще преминават с надути клаксони по булевардите на Пловдив, като крайната точка ще е луксозния хотел в сърцето на града.

Празненствата под тепетата ще продължат до 30 юни. По традиция едни от големите ресторанти в хотелите на Пловдив ще приемат зрелостниците, като тази година баловете ще продължат повече от обичайното. Ако до преди година в рамките на 4 дни абитуриентите купонясваха до зори по случай завършването си, то 2020 година ще бъдат редуцирани празненствата. Причината е съкращаването на капацитета по ресторантите във връзка с епидемичните мерки.

Най-много абитуриенти тази година ще има в Санкт Петербург, Гранд хотел Пловдив /новотела/  и Тримонциум.

Търговската гимназия, Строителния техникум и Английската гимназия ще полеят завършването си в Гранд хотел Пловдив на 26, 27 и 30 юни.

Възпитаниците на Руската гимназия ще броят от 1 до 12 в ресторант "Мавруда" в Тракия на 25 май.

За първи път от десетилетия в цялата страна абитуриентските балове не се проведоха в края на май. Празненствата бяха отложени заради коронавируса, но въпреки това мнозина зрелостници вдигнаха тридневни купони на открито.

 TrafficNews показа, как стотици младежи се събраха край Гребната и на паркинг пред голям хипер маркет, където купонясваха до зори.

Стотици абитуриенти блокираха Пловдив! Купони се вихрят на открито

Дистанция ли? Абитуриенти купонясват на паркинг в Пловдив

 
Изпрати новина