Шествие на пловдивски абитуриенти блокира главен булеард в града, а целта на зрелостниците е да бъдат чути и забелязани. Това се случи снощи (18.05.2020), точно в 20:00 часа, на бул. "България".

Сбирката стартирала пред Езикова гимназия Иван Вазов, след което абитуриентите 2020 направили пълна обиколка на Пловдив, а шествието завършило на Гребната база със фойерверки, силна музика, купон до късните часове, гръмко броене от 1 до 12 и големи количества алкохол.

Партито стигнало и до Розариума, където беседките се пръскали по шевовете, а танците под открито небе продължили до изгрев слънце. 

"Искаме си празника! Искаме си баловете, искаме си специалния ден! Отварят молове, а ние няма къде да празнуваме! Ще си направим шествието сами!" - категорични са абитуриентите пред Trafficnews

Пред нашата медия, зрелостниците разказват, че за да се организират, са направили затворена група във Facebook и са добавяли всички абитуриенти набор 2001 от абсолютни всички учебни заведения в Пловдив.
 
Припомняме, че снощи младежите се събраха и на паркинга на хипермаркет в ЖК „Тракия”, а от видео, изпратено ни от читател, ясно се вижда, че никой от младежите не спазва дистанция. Напротив – всички се прегръщат и целуват „като за последно” и пият алкохол от общи чаши.
 
Абитуриентите тази година са доста ощетени поради усложнената обстановка от коронавирус в страната и по света. Тъй като поне засега балове няма да има, от няколко дни те се събират на паркинги в Пловдив и се опитват да пресъздадат традиционната атмосфера.