Синът на алкохолния бос Миню Стайков - Стайко Стайков се изправя днес пред съда. 29-годишният мъж твърди, че е бил отвлечен и бит и не знаел, че властите го търсят.

Стайков твърдял, че не е в състояние, което да му позволи да дава данни на полициятаМладен Маринов: Версията за отвличане не се потвърждава!

Той е настанен в МВР болница под охрана. Обвинен е в участие в престъпната група на баща си Миню Стайков за пране на пари, данъчни престъпления и търговия с акцизни стоки без бандерол. Стайков-старши е в ареста от септември.

До момента от полицията нито потвърждават, нито отричат версията за отвличането на Стайко Стайков.

Както TrafficNews.bg съобщи, след пет месеца издирване с червена бюлетина на Интерпол, което предполага да бъде търсен под дърво и камък,  Стайков младши излезе от нелегалност в понеделник сутринта. Тогава повикана в дома му линейка го закара в „Пирогов” с рана на главата.

Близки до Стайко подгряха медиите с шокиращи версии, че той е бил намерен в безсъзнание след зверски побой, напълно гол, захвърлен на паркинг, дори със следи от инжекции по ръцете. Поднесена беше и версията на Стайков, че маскирани като полицаи похитители са го нападнали по време на сутрешния му крос и са го отвели в неизвестна посока.

Малко след това обаче започнаха да излизат съвсем други факти. Оказа се, че Стайков се е прибрал с такси в къщата си в столичния квартал Бояна в неделя вечер, където е повикан лекар, който е зашил раната на главата му. Проговори и шофьорът на таксито, който разказа, че клиентът му се е качил на булевард „Черни връх” в района на мол "Парадайз", бил е добре облечен и напълно адекватен, но с маска за грип на лицето

Подробности вижте тук:

Изтезаван, гол и отвлечен?! Стайков - между блъфа и боя…Версията е удобно оправдание за укриването му през последните 5 месеца