Специализираният съд изненадващо пусна под домашен арест сина на бизнесмена Миню Стайков – Стайко. Първоначално магистратите бяха категорични, че има обосновано предположение за извършеното престъпление, както и риск от извършване на друго престъпление от милионерския син, който може и да се укрие.

Здравословното му състояние обаче се оказа решаващо съдът да вземе решение,  различно от искането на Специализираната прокуратура за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Стайков.

В хода на делото стана ясно, че съдът не е приел да се направи нова петорна експертиза и решението е на база на вече готовата тройна експертиза. За нуждата от петорна съдебно-медицинска експертиза и ядрено-магнитен резонанс, които да определят здравословното състояние на Стайко Стайков се изказа прокурорът по делото Ангел Кънев преди днешното заседание на Специализирания наказателен съд за мярката за неотклонение. 

Заседанието се проведе при закрити врати по искане на защитата на Стайков заради изнасянето на данни за здравословното му състояние. Прокурорът Кънев потвърди, че срещу Стайков е повдигнато ново обвинение за данъчни престъпления за близо половин милион лева. Първоначалното обвинение беше за участие в организирана престъпна група (създадена с цел разпространение на акцизни стоки без бандерол, пране на пари и данъчни престъпления).

Вижте във ВИДЕОТО какво казва адвокатът на Стайко Стайков Димитър Вълчев: