Шофьори се оказаха в плен на ремонтите на магистралата край Пловдив. За това сигнализира читателка, която пътува за село Белозем по аутобана. Оказва се, че дамата не може да се включи към пътния възел, тъй като в момента се извършват ремонтни дейности в платното за Бургас.

„Не знам още колко ще е необходимо да шофирам, за да стигна до пътен възел, от който да успея да се върна в посока Пловдив. Имаше доста коли, които искаха да отбият за Белозем и Шишманци, но беше невъзможно”, разказа пред наш репортер жената.

Припомняме, че временно движението по магистрала „Тракия“ от км 134 до км 157 в участъка от Пловдив до Стара Загора се извършва с максимална скорост до 90 км/ч и повишено внимание поради извършване на краткотрайни ремонтни дейности .

Преминаването през някои участъци на магистрала "Тракия" е изпитание за шофьорите. Пътят е на вълни, има дупки и друса.

Освен преасфалтиране в участъка от 133-я до 155-я километър се предвижда отводняване и подмяна на мантинелите и пътните знаци.
Ще се работи поетапно, като първо ще се ремонтира платното в посока Бургас, а движението на леките автомобили ще бъде двупосочно в лентата към София.

Плановете на пътната агенция са платното в посока Бургас да бъде готово до края на май. След това движението ще бъде прехвърлено по ремонтираното платно и ще започне ремонта по другото платно, което трябва да е готово до края на юни.