Обрат претърпя първоначалната версия за инцидента, при който кола падна в река Марица по булеварда, носещ името й.  Оказа се,   че не служебната кола е виновна за инцидента. По разказ на другия шофьор и акта от полицията, е видно, че БМВ-то е ударило отзад брандираната тойота и е пратило към пропастта.

Както TrafficNews.bg съобщи още тогава, инцидентът стана на бул.”Марица-Юг” минути преди полунощ на 15 септември. Кола се бе забила в дърво в коритото на реката след сблъсък с БМВ. Шофьорът на брандирания автомобил бе с наранявания, порезни рани на краката и бе откаран в болница. 

С наш репортер се свърза пострадалият водач. Персиян разказа, че не той е бил виновен за ПТП-то, дори не е карал с превишена скорост. До удара се е стигнало след невнимание от страна на водача на БМВ-то. Той разказа още, че все още е в болница със сериозни травми на крака - доста срязани сухожилия под колянната капачка. Пресиян го очакват над 2 месеца лечение.

„Пътувах по булевард "Марица", от Изгрев в посока Водната палата. Аз карах в лявата лента, а БМВ-то в дясната. Шофьорът явно не бе преценил кога да премине в лява лента, при което удари задния десен калник на колата ми. Тя се завъртя, излезе от пътя и се спря на надолнището, в едно дърво малко преди реката. За мое щастие, или нещастие -  точно на това място нямаше бариерна стена”, разказа Персиян за случилото се.

Минути след инцидента линейка е била на мястото на инцидента. Докато дойде обаче бърза помощ, младото момче вместо съдействие е получило обиди и заплахи.

„Другият шофьор страдаше от абсолютна липса на морал дори след като ме видя. Чувах само обиди и дори една заплаха”, допълва пловдивчанинът.

От предоставения до редакцията ни констативен протокол, който поради наличието на лични данни не може да публикуване, става ясно, че водачът на БМВ-то бил с концентрация на алкохол 0,27 промила.  От написаното в решението на полицията се потвърждават думите на Персиян, че именно шофьорът на немската кола е виновен за инцидента.  Последният е санкциониран с акт. 

Непосредствено след инцидента, шофьорът на БМВ-то разказа пред наш репортер коренно различна версия. Ето я и нея: 

Нов тежък инцидент в Пловдив! Кола полетя в река Марица след сблъсък СНИМКИ+ВИДЕОНа място има екипи на КАТ, полицията, пожарната и Гражданска защита