Съдът остави в ареста абитуриента, който причини тежката катастрофа на пешеходна пътека. Мотивът - има опасност за се укрие. Автотехническата експертиза ще покаже с каква скорост се е движил Асен Гюрганчев по време на инцидента на бул. "Шести септевмври", при който бе прегазена 61 - годишната Бонка Куманова. Според очевидец, който е карал до младежа, джипът "Тойота Рав 4" се е движела с около 50-60 км/час. Прокурорът Атанас Янков определи това като "несъобразена с пътните условия " скорост. Било е тъмно, а във фаталната вечер е валяло.

Според адвоката на младия водач, той е бил страшно паникьосан, спрял е след 30-40 метра и след това е продължил. Показанията на свидетеля обаче са в обратна посока. Той е категоричен , че шофьофьорът на джипа дори не е натиснал спирачки. Самият Асен по-късно е признал пред приятелите си, че не е видял пешеходката.

Обвинението категорично отрече версията на защитата, че жената е прибягала в тъмното по пешеходната пътека. "Аз съм против топката да се прехвърля в полето на пострадалата. Разбирам , че защитата се опитва да направи най- доброто за клиента си, но да не забравяме, че жената е прегазена на пешеходна пътека. Абсурдно е да се предполага, че 60- годишна жена ще спринтира посред нощ пресичайки. А й пешеходната пътека е място, където шофьорите са длъжни да намалят скоростта и да спрат, за да дадат предимство" припомни обвинителят.

Той също така определи като некореректен паралелът, който адвокат Давчев направи с мярката на фермер, обвинен за умишлено убийство и осводободен срещу 5 000 лева гаранция. 

Асен помоли да му бъде наложена по-лека мярка, тъй като му предстоят матури, а освен това е приет студент в Техническия университет в Габрово. 

Родителите на Асен Гюрганчев бяха в залата и изслушаха позициите на адвоката и прокурора. Те отказаха коментар за инцидента. 

Членът, по който е обвинен мледежът, предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода.