"Възелът около убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина се разплете, след като разбрахме, че то се е случило в много тесен времеви периметър – около 20 секунди". Това обясни старши комисар Младен Маринов пред bTV. "Помогнаха ни разговорите, които е водил Георги преди убийството и обаждането му до приятелката му Лора веднага след намушкването. Това стесни периметъра до няколко секунди", каза Маринов.

Той е категоричен, че убийството на Георги Игнатов е случайно, а не планирано. Според МВР извършител на престъплението е задържаният преди дни 19-годишен Йоан Матев.

Неговото движение след срещата с Георги е изчислено до секунди от експертите. Затова са помогнали и кадрите с бягащия Йоан, заснети от камери в Борисовата градина. Той не е предвидил нещата, които могат да го издадат, не е бил подготвен за убийство, каза шефът на столичната полиция. Според полицията Матев е искал да ограби връстника си, когото не познавал. Полицията не задържала Матев веднага след подадения още през септември сигнал, че той е "самотният бегач", за да го следи и проучи внимателно навиците му. Ако го бяхме задържали, без да съберем доказателства, нямаше да имаме успех, категоричен е Маринов.

Първият сигнал, че Йоан е бягащото момче от кадрите, дошъл от близки на негов съученик. В момента те са свидетели по делото. Шефът на полицията заяви още, че засега няма данни и доказателства учителите на задържания Матев да са го прикривали година и половина умишлено.