За пореден път отложиха делото на Илиян Рангелов, обвинен в убийството на приятелката си – Милена. Причината е поискан от прокуратурата разпит на една от разследващите следователки, която, по думите на Рангелов, го принудила да направи всички самопризнания. Десислава Льольова е диктувала на Илиян какво да напише и след това да каже по време на следствения експеримент.

„Беше ми казано: „Искаш ли да видиш родителите си, тогава ще пишеш каквото ти кажем”. Исках да видя майка, още бях в шок. Видеото от експеримента е нагласено”, заяви след края на кадрите Илиян Рангелов, визирайки Льольова.

Последната е провела разпита на младия мъж в полицейско управление в Пловдив.

„Пита ме дали съм ял. Донесе ми солети, кафе и вода. Накара ме да пиша самопризнания, за да получа по-лека присъда. После ме качиха в бус и откараха пак на мястото на убийството. Там ми казаха какво да говоря, Льльова и Ненчо Узунов. Съгласих се, за да може за две минути да видя майка”, допълни Илиян.

Така хвърлените обвинения на Рангелов провокираха защита и прокуратура да поискат разпит на въпросната следователка, за да се разясни на съда дали наистина е имало натиск върху обвиняемия.

В началото на юли ще продължи вече за седми път делото.

В същото време семейството на Милена отново бе разочаровано от хода на заседанието. Надеждите днес на хората бяха да чуят присъдата.

Майката на убитата Милена: За мен Илиян е убиецът! Нито се е разкаял, нито е поискал прошка СНИМКИСемейството на момичето се събра пред съда в Пловдив, очакват присъда

„За нас е цяло мъчение. Всеки път да заставаме в залата заедно с този убиец… жестоко е. Не издържам повече. Няма да мине и ден, в който да не мисля за всичко случило се с Милена. Искам доживотен затвор, никога да не излезе от там. Ще се боря със зъби и нокти за това”, заяви майката на Милена – Ангелина.

На излизане от залата пък Рангелов заяви, че не той, а майката на Милена е виновна за смъртта на дъщеря й.

„Питайте майка й кой е виновен. Питайте я за албанците, с които комуникира. Дано само синът й да не пострада. Тя е виновна”, заяви подсъдимият.

Очаквайте подробности.