Вече трети ден продължават протестите на служителите в сектор „Сигурност”. Полицаи, пожарникари и надзиратели изразяват недоволството си от предлаганата пенсионна реформа, условията на труд и липсата на диалог с управляващите.

След като на вчерашното масово шествие недоволните поискаха оставките на вътрешния министър Румяна Бъчварова, зам.-министъра на вътрешните работи Красимир Ципов, както и на директора на пожарната Николай Николов, днес униформените разпънаха своеобразен палатков лагер пред Народното събрание.

След двете шествия по улиците на София това е новата фаза в протестните действия на служителите в сектор „Сигурност“.

Тук в светлата част на денонощието ще има постоянно около 10-20 човека. Към момента те имат разрешение за това да стоят пред парламента 10 дни, но засега от синдиката не са си поставили срокове.

"В рамките на тези дни, ако се наложи, можем да говорим за още, за нови разрешителни. Нямаме краен срок", каза председателят на УС на СФСМВР Валентин Попов.
"Рано или късно нещо трябва да се промени, разберете го. Така, както вървят нещата, или ще се срине системата, или нещо трябва да се промени, нещата просто отиват към по-зле", заяви Попов.

Разпънатата синя протестна шатра е облепена с плакати и символизира условията, при които работят полицаите по границата с Турция.

В петък за последен път полицаите се срещнаха с ръководството на Министерството на вътрешните работи в лицето на вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова. След срещата, продължила около два часа, не се стигна до резултат, а на излизане от полицейските синдикати уточниха, че имат различни виждания с ръководството на МВР какво всъщност значи "социален диалог".

Остава желанието на протестиращите, когато разговарят с политическото ръководство, това да се случва пред медии.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg