Над 15 жителите на пловдивския квартал „Кършияка", повели на повод домашните си любимци, се събраха около затворената вече кучешка площадка пред медицински комплекс „Луксор“ с искане тя да започне да функционира отново.

Собствениците на кучетата поискаха мястото за четириногите отново да бъде пуснато в експлоатация, защото по думите им това е най-доброто пространство, където могат да пуснат своите домашни любимци.

На мястото на своеобразния протест дойдоха полицаи от Трето районно управление и общинска полиция, както и представители на районната администрация в лицето на зам.-кмета на „Северен“ Краси Асенов.

Асенов разказа пред репортер на TrafficNews.bg, че днес в администрацията се е провела оперативна среша, на която е взето решение въпросната площадка да бъде преместена до вече съществуваща такава на река Марица, а старата също да бъде реновирана.

Протестиращите обаче изобщо не се съгласиха с така предложения вариант, като изтъкнаха, че мястото е далече и неудобно за много от тях.  

„Това е все едно да направят три спирки една до друга – ненужно е, безсмислено и нефункционално“, направи паралел един от твърдо решените стопани, желаещ досегашната площадката отново да функционира. Друга жена предложи да се премести входът на кучешката площадка, бъдейки далеч от детската площадка, която всъщност е в основата на спора.

На входираната от жителите на квартала жалба /основно майки с деца, заради детската площадка в близост/, заради която беше затворена площадката за кучета, е пусната контражалба от собствениците на домашни любимци.

В крайна сметка се стигна до единодушно решение в понеделник в  11 часа да бъде проведена среща в районната администрация в присъствието на районния кмет Ральо Ралев, на която да бъдат разгледани всички опции и да бъде взето най-консенсуалното решение.

„Всички хора в квартала са важни“, посочи Асенов и подчерта, че мнението, желанието и доводите на всеки ще бъдат взети предвид.

Повече за скандала с площадката четете тук:

Протест: Кучкари се изправят срещу родители в Кършияка, искат си площадката СНИМКИМястото за домашни любимци не се използва от месец, мръсотията обаче е още по-голяма