Собственичката на задигнатото Пежо ще търси отговорност на работниците в автомивката, които катастрофираха на Коматевско шосе с автомобила й. Припомняме, че  днес сутринта двама младежи се качили в пежо, оставено за миене и тръгнали да пият кафе. Опитали да изпреварят друг автомобил, но се блъснали в бордюра и помели  две паркирани на тротоари коли.  При удара автомобилът се превъртял във въздуха няколко пъти и спрял в близкия уличен стълб. 

Младата дама е подала жалба в Първо районно. На място тя сподели пред наш репортер, че все още не знае как ще постъпи, но при всички положения няма да остави нещата така.

„Бях на работа, когато ми се обадиха. Все още не знам какво става. Оставих си колата на мивка и си я откривам забита в стълб”, разказа пловдивчанката.

На място бе и собственичката на  ударените коли. Нейното Алфа Ромео е деформирано до неузнаваемост.

„ Имах късмет, че не бях в една от колите. Бяхме у дома,  когато чухме силен трясък. Излизайки видях колите смачкани, а момчетата бягаха в различни посоки. По-късно разбрахме, че свидетели са го подгонили и заловили. И двамата без книжки, единият и непълнолетен”, разказа пред репортер Малина, собственичка на двете коли.

Роднини на момичето на място споделиха, че ако двете превозни средства не са били спрени пред къщата, пежото е щяло да се вреже в жилищната сграда.

„Вътре хората щяха да бъдат пометени. Добре, че колите са ги спрели. Ламарини се прежалват, но не и човешките животи”, коментират близките на Малина.

Двете момчета не са задържани. Те са били освободени от болницата с леки натъртвания. Срещу тях е започнато досъдебно производство.

Какво разказа собственичката на двете смачкани коли вижте във ВИДЕОТО: 

Двамата „герои” от мелето на Коматевско шосе са в болница, шофьорът нямал и книжка СНИМКИ