Отново пламна пожар в Пловдив и загина 54-годишен мъж. Сигналът е подаден на телефон 112 четвъртък сутринта. Пламъците са обхванали стая на приземния етаж в къща на ул. „Георги Байданов“.

След потушаването на огъня е открит мъртъв обитателят на жилището. По случая е образувано досъдебно производство. Причините за пожара се изясняват.

Не случайно такъв тип инциденти се случват точно през зимните месеци- в началото на отоплителния сезон. От пожарната апелират за повишено внимание при ползването на отоплителни уреди. Често оставянето им без надзор става причина за фатални инциденти.

Припомняме ви, че това е третия такъв случай ,само от началото на седмицата. Само преди няколко дни  в Асеновград загина четиригодишно дете, оставено само и заключено в стаята си, а преди това в индустриалната зона на града бе открит овъглен труп на мъж след пожар на дървена постройка.

Малкото момче е било оставено от дядо си, докато възрастният човек отиде за хляб. То е починало от задушаване.

Огънят е тръгнал от искра, излязла от печка с дърва. Сигналът за пожара подават съседи. Детето било само в стаята и още спяло. То се е задушило от дима.

Майката на детето била тръгнала рано за работа. Тя сама се грижила за него.
„Защото е студено, беше болно, да го вдигам от сън ли искаш? Станалото е станало, и да искам, не мога да го върна”, заяви дядото на Павел – Стефан Узунов.

Видео от пожара в Асеновград - вижте ТУК

TrafficNews.bg