Един от пострадалите пътници в катастрофата на улица „Лерин“ в пловдивския квартал „Хр. Смирненски“ се свърза с репортер на TrafficNews.bg, за да разкаже за катастрофата.

Борислава Тосева е пътувала в най-смазаната кола от трите в инцидента - рено. Към момента жената е в болница с леко мозъчно сътресение, скъсано сухожилие и в шок от случилото се. Нейната приятелка, която е била в колата, също е под медицински грижи.

Според Борислава шофьорката на фиата е виновна за инцидента и по нейните думи жената не е била с изрядни документи.

„Жената, която се блъсна с нас, излизаше от една от пресечките, не спря на знак стоп и ни удари с бясна скорост. Оправдаването ѝ бе следното: След упойка, заради зъб, не се чувствала добре. Като ни удари, излезе от колата и запали цигара. Дори не ни попита как сме“, споделя Борислава.

Пострадалата настояла да бъде направен тест за наркотици на водача на фиата, тъй като според нея жената не е била адекватна. Тестът е бил отрицателен. Борислава е категорична, че ще настоява да се изяснят причините за катастрофата и ще упражни правата си в съда с медицинско за средна телесна повреда. 

В другия автомобил опел Корса са пътували възрастна жена с дъщеря ѝ и внучето ѝ на 7 години. Тяхната кола е била ударена втора от фиата. Първо ударът е бил понесен в лявата страна на автомобила, в който е пътувала Борислава.

Предстои да се изясняват всички подробности около инцидента. И трите коли са с огромни щети, несъвместими с възможност за движение. Пътна помощ ги е вдигнала от улица „Лерин“, за да бъде възстановено движението.

Произшествието е отработено по административен ред, предадоха от МВР.