Поскъпване на топлинната енергия с 10 лева от 1-ви юли предлага ЕВН – Топлофикация на Комисията за енергийно и водно регулиране. Ако проектът бъде одобрен, пловдивчани ще плащат за парно и топла вода 107, 55 лв за МВтч без ДДС при цена от 97,58 стотинки в момента. 

От ЕВН обясняват увеличението с политиката на компанията за намаляване на кръстосаното субсидиране между цените на произвежданата топлинна и електрическа енергия в Пловдив.

Незабележимо поевтиняване на ел. енергията предлагат от Електроразпределение ЮГ.

Предложението на оператора е дневната и нощната тарифа за битовите клиенти на регулирания пазар да са съответно  0,13334 лв./кВтч. (без ДДС)  и  0,05331 лв./кВтч. (без ДДС). Така, ако потреблението на едно домакинство в Югоизточна България е 200 кВтч. дневна енергия и 70 кВтч. нощна енергия, сметката ще е с 4 стотинки по- малка – от 53,32 лева (с ДДС) на 53,28 лева.

„Електроразпределение Юг“  предвижда намаление на мрежовите цени, заплащани от битовите и бизнес клиенти, присъединени на средно и ниско напрежение в Югоизточна България. Ефект за клиентите ще бъде, че в месеци с рязка промяна на времето и високо потребление цената им за достъп до мрежата няма да се увеличава с потреблението, както е в момента, а ще запази същата си част в стойността на фактурата им.